V11'i Online Satın Alın

Taşıyıcı sistem perdesi ve bodrum perdesi arasındaki fark

yasintan54

Etkin Üye
Soru 1:

Merhabalar demo versiyonunda örnek bir proje yapıyorum ve projeninin bodrum katında kafama takılan birkaç soru oldu. Burada perdenin donatı kısımına girdiğim zaman taşıyıcı perde ve bodrum perdesi olarak ayırıyor. Kırmızı ile işaretlediklerim üst katlarda devam ediyor bunları taşıyıcı perde olarak seçip diğer katlarda devam etmeyen sadece bodrum katında binanın etrafını saran perdeleri bodrum perdesi olarak mı işaretlemem gerekiyor.

Soru 2:

Ben perde çizerken çizdiğim perdeyi diğer perdenin sonuna getirdiğimde aşağıdaki gibi iki perdenin birleşim bölgesinde keşisim oluşturdu ancak ucuna getirdiğimde ise herhangi bir keşisim olmadı . Bu herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Nasıl yapmayalıyım.idecad soru1.pngidecad soru2.png

Soru 1:

Merhabalar demo versiyonunda örnek bir proje yapıyorum ve projeninin bodrum katında kafama takılan birkaç soru oldu. Burada perdenin donatı kısımına girdiğim zaman taşıyıcı perde ve bodrum perdesi olarak ayırıyor. Kırmızı ile işaretlediklerim üst katlarda devam ediyor bunları taşıyıcı perde olarak seçip diğer katlarda devam etmeyen sadece bodrum katında binanın etrafını saran perdeleri bodrum perdesi olarak mı işaretlemem gerekiyor.
--zemin kat rijit olduğu için rijitlik tikini işaretlemelisiniz,
--rijit kat işaretlendiğinde yukarı davam etmeyen perdeler otomatik olarak su basman perdeleri olarak program tarafından kabul edilir, bir daha işaretlemeye gerek yoktur, söz konusu kat rijit kat değilse yukarı çıkmayan perdeleri, su basman perdeleri olarak işaretlemek gerekir,
Soru 2:

Ben perde çizerken çizdiğim perdeyi diğer perdenin sonuna getirdiğimde aşağıdaki gibi iki perdenin birleşim bölgesinde keşisim oluşturdu ancak ucuna getirdiğimde ise herhangi bir keşisim olmadı . Bu herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Nasıl yapmayalıyım.
perdelerin üzerinde kiriş tanımlamışsınız, bu kirişlerin tanımlanmasına gerek yok.
kirişleri kaldırıp perdelerin kotlarını düzeltirseniz istediğiniz doğru birleşim oluşuyor.

Tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın bodrum katında perde olan dış kısımlar için herhangi bir kiriş olmazmı . İç kısımlarda tek mi olur

Peki ben sizin dediğinize göre bodrum katındaki tüm kirişleri kaldırdığımda tavana döşeme gelecek onu nasıl yapıcam. Oradaki döşeme tasarımı nasıl olacak tam anlayamadım

Peki ben sizin dediğinize göre bodrum katındaki tüm kirişleri kaldırdığımda tavana döşeme gelecek onu nasıl yapıcam. Oradaki döşeme tasarımı nasıl olacak tam anlayamadım
Eklediğiniz projede dış perde üzerindeki kirişleri kaldıracaksınız diğerleri tamam.
İdeYAPI you tube daki eğitim videolarının tamamını inceleyiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri