V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

taşıyıcı sistem tipi seçimi, grup perde, deformasyon

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan darcyda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
projemde bulunan iki asansör perdesini grup olarak tanımlayamıyorum u,L veya T tipinde olmadığından bunu başka bir yolu var mıdır yoksa grup perde olarak tanımlamamam mı gerekir.
Ayrıca sistem tipi olarak A11 seçilemez diyor hangi tipi seçmeliyim sistemime göre analiz ayarlarımda problem var mı
Son olarak deformasyon bana fazla gibi geldi kırmızı bölgeleri düzeltmeli miyim

Ekli dosyalar

modelle önerilerim;
projemde bulunan iki asansör perdesini grup olarak tanımlayamıyorum u,L veya T tipinde olmadığından bunu başka bir yolu var mıdır yoksa grup perde olarak tanımlamamam mı gerekir.
--grup olarak tanımlanabilmesi için bitişik olması gerekir, grup yapmak istiyorsanız k2 kirişini perdeye çevirip grup yapabilirisiniz,
Ayrıca sistem tipi olarak A11 seçilemez diyor hangi tipi seçmeliyim sistemime göre analiz ayarlarımda problem var mı
--a11 seçmeniz için kolon-kiriş sistemi olması gerekir sizinkinde perde var a15 seçmelisiniz,
Son olarak deformasyon bana fazla gibi geldi kırmızı bölgeleri düzeltmeli miyim
--gerek yok hatalı bir deformasyon olsa program hata mesajı verir,
--kolon kirişte fiber donatı işaretleyiniz,
--aşagıda kırmızı işaretlediğim yer ile döşeme birleşimi çok zayıf kalmış, yeşil ile işaretlediğim yere kiriş konulması iyi olur.
1740761268680.png

sanırım eklediğim dosyada analiz ayarları girdikten sonra uygulanmamış kusura bakmayın rica etsem analiz ayarlarımın doğruluğunu tekrar kontrol edebilir misiniz ayrıca analiz ayarlarını uyguladıktan sonra betonarme kapasite oranı aştı ve raporda da birkaç sorun oluştu yardımcı olabilir misiniz son olarak süneklik düzeyini yüksek mi seçmeliyim yoksa karma mı

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri