taban plakası yetersizliği hk.

borabet

Yeni Üye
Birleşim menüsünde bulunan çelik kolon-temel birleşimi ile çelik kolon taban plakası oluşturulup hesaplamaları inceliyorum ancak taban plakası kalınlığı çok yüksek çıkıyor. Ayrıca taban plakasına kaynaklı olan, kolona ve taban plakasına destek olan plakaların olması yada olmaması sonucu etkilemiyor. taban plakasının alanını küçülttüğümde kalınlık olarak 30mm kurtarırken taban plakası alanını büyüttüğümde görüyorum ki taban plakası kalınlığı 65mm lere çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.
 
Son düzenleme:
Kolon taban plakası kalınlığının belirlenmesinde kullanılan değişkenler birleşim tasarım raporunda belirtilmektedir. taban levhası kalınlığı daha levha boyutlarına bağlıdır ve levha boyutları arttıkça narinliğin yükselmesinden ötürü istenilen taban levhası kalınlığı da artacaktır. bunun yanında enkesit boyuları, beton sınıfı, taban kesit alanı, moment ve eksenel kuvvet gibi değerler de kalınlığı belirleyen etmenler arasındadır.

1634916282390.png


yönetmelikte rijitleştiricilerin taban levhası kalınlığına herhangi etkisi tanımlanmadığı için bu elemanlar kalınlığı etkilememektedir.

kolon ayağı birleşiminin hesabı ve raporlar ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda verile idecad bilgi bankası bağlantılarında bulunmaktadır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

SAygılarımla...
 
Geri
Üst