V11'i Online Satın Alın

Tasarım kuvvetlerinin otomatik dizaynda kullanılması durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0ry
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

k0ry

Üye
Merhabalar,

Çelik Bina altına radye temel tasarımı yapıyorum.Raddye temel üzerine taban plakalarının oturacağı 70 cm yüksekliğinde koloncuklar yerleşitirdim.İlgili yüklemeleri otomatik yükleme durumu içerisinde bulunan G,Q,Ecx,Ecy yükleme durumlarına ekledim.Kolon üzerine gelen kuvvetleri"Betonarme-Kolon-Kuvvetler-Donatı Alanları" adlı bölümde programın yükleri algıladığını takip edebildim.Otomatik betonarme dizaynı menüsündeki tüm durumlar aktif durumda iken, kolonların bazılarında algıladığı kuvvetleri betonarme tasarımında kullanmadığını kuvvetler donatı alanları sekmesinde gözlemleyip raporda da bu kuvvetlerin tasarımda kullanılmadığının kontrolünü yaptım.Bu duruma ait ekran alıntıları aşağıdadır.(S1 KOLONU İÇİN EKRAN ALINTISI YAPILMIŞTIR.) ilgili statik dosya ektedir.
Otomatik betonarme dizaynı ile ilgili bu durumu değerli yorumlarınıza sunar iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

• 22.png
    22.png
    330.4 KB · Görüntüleme: 2,008
  • RADYE TASARIMI.cde
    RADYE TASARIMI.cde
    370.7 KB · Görüntüleme: 386
Re: Tasarım kuvvetlerinin otomatik dizaynda kullanılması dur

k0ry":3uk69msv' Alıntı:
Merhabalar,

Çelik Bina altına radye temel tasarımı yapıyorum.Raddye temel üzerine taban plakalarının oturacağı 70 cm yüksekliğinde koloncuklar yerleşitirdim.İlgili yüklemeleri otomatik yükleme durumu içerisinde bulunan G,Q,Ecx,Ecy yükleme durumlarına ekledim.Kolon üzerine gelen kuvvetleri"Betonarme-Kolon-Kuvvetler-Donatı Alanları" adlı bölümde programın yükleri algıladığını takip edebildim.Otomatik betonarme dizaynı menüsündeki tüm durumlar aktif durumda iken, kolonların bazılarında algıladığı kuvvetleri betonarme tasarımında kullanmadığını kuvvetler donatı alanları sekmesinde gözlemleyip raporda da bu kuvvetlerin tasarımda kullanılmadığının kontrolünü yaptım.Bu duruma ait ekran alıntıları aşağıdadır.(S1 KOLONU İÇİN EKRAN ALINTISI YAPILMIŞTIR.) ilgili statik dosya ektedir.
Otomatik betonarme dizaynı ile ilgili bu durumu değerli yorumlarınıza sunar iyi çalışmalar dilerim.
Girdiğiniz yuku Duğum noktası yuku olarak giriniz.
Veya yuk mesafesini 0.7 den buyuk giriniz. kolonlarınız 0.70 cm siz 0.71 cm giriniz. Burada eleman uzerinden yuk tanımlamada boyle bir durum oluşuyor.
Kolonlarınızın eksenel yuk diyagramlarından bu durum gözüküyor. Bu versiyonda 8.500 yuk mesafesini kolon boyundan buyuk girmek sorunu çozer.
Eğer Düğum noktası yuku girerseniz zaten sorun olmaz. Bu durumu notlarımız arasına kaydettik. Gelecek güncellemelerde düzeltiriz.

Tesbitiniz için teşekkürler

Geri