Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayınTasarım spektrumlarında fs f1 değerlerini nasıl gireceğim
dd3 kısmındaki verileri nasıl elde edeceğim
afad sitesinden verilere ulaştım ancak programdaki fs ve f1 değerleri yerine herhangi bir şey girilmiyorÇevrimdışı seçeneğinin kullanılması durumunda ideCAD veri tabanında olan katsayılar otomatik olarak işlenir.
Çevrimiçi seçeneğinin kullanılması durumunda AFAD haritasından gelen spektrum katsayıları online olarak işlenir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
bana verilen geoteknik raporda fs= 1.084 f1= 2.078 olarak veriliyor. ama program bu değerleri otomatik olarak fs= 1.086 f1= 2.095 olarak veriyor. bunu anlayamadım.Yerel zemin etki etki katsayıları tasarım spektrumlarının hesabında otomatik olarak kullanılır. Bir değer girilmesine gerek yoktur.
Ekli dosyayı görüntüle 31308
ideCAD algoritması ve AFAD haritası aynı veri kaynağını kullanmadığı için değerlerde küçük farklar olabilir.bana verilen geoteknik raporda fs= 1.084 f1= 2.078 olarak veriliyor. ama program bu değerleri otomatik olarak fs= 1.086 f1= 2.095 olarak veriyor. bunu anlayamadım.
Bakın girdiğim sonuçlar burada bulunuyor. sds ve sd1 geoteknik rapor ile aynı oluyor ama fs ve f1 farklı çıkıyor.ideCAD algoritması ve AFAD haritası aynı veri kaynağını kullanmadığı için değerlerde küçük farklar olabilir.
Çevrimiçi seçeneği ile Ss ve S1 değerleri girildiğinde afad haritasından alınan değerlere göre hesaplanan Sds ve Sd1 değerleri birebir aynı olacaktır
PGa ve PGV veri girişlerinin analizde ne gibi etkisi oluyor?TBDY sihirbasında görünen Fs ve F1 değerleri programın hesapladığı değerlerdir. Ss ve S1 in çevrimdışı olarak girilmesi durumunda Fs ve F1 değerlerinde küçük farklılık olmasının nedeni de budur. Burada önemli olan Sds ve Sd1 değerleridir.
Merhaba, haritadan nokta da seçemiyorum koordinatları elle de giremiyorum. Çevrimdışı seçeneğine de tıklanmıyor. Yardımcı olabilir misiniz ?Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın
1 -haritadan nokta seçin
2a-çevrimdışı butonunu tıklayın Veya
2b-çevrimiçi butonunu tıklayın
Çevrimdışı seçeneğinin kullanılması durumunda ideCAD veri tabanında olan katsayılar otomatik olarak işlenir.
Çevrimiçi seçeneğinin kullanılması durumunda AFAD haritasından gelen spektrum katsayıları online olarak işlenir.
Aşağıdaki bilgi bankası linkinde anlatılan yöntem sorununuzu çözebilir.Merhaba, haritadan nokta da seçemiyorum koordinatları elle de giremiyorum. Çevrimdışı seçeneğine de tıklanmıyor. Yardımcı olabilir misiniz ?
teşekkürlerAşağıdaki bilgi bankası linkinde anlatılan yöntem sorununuzu çözebilir.
merhaba kolay gelsin,çevrimiçi nasıl gireceğiz peki, yardımcı olurmusunuz,değerleri nasıl gireceğizideCAD algoritması ve AFAD haritası aynı veri kaynağını kullanmadığı için değerlerde küçük farklar olabilir.
Çevrimiçi seçeneği ile Ss ve S1 değerleri girildiğinde afad haritasından alınan değerlere göre hesaplanan Sds ve Sd1 değerleri birebir aynı olacaktır