V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Tasarım spektrumlarında fs f1 değerlerini nasıl gireceğim ?

Rıdvan TURAN

Kıdemli Üye
Tasarım spektrumlarında fs f1 değerlerini nasıl gireceğim ? ve bu dd3 kısmındaki verileri nasıl elde edeceğim. yardımcı olur musunuz?

Adsız.png

Son düzenleme:
Tasarım spektrumlarında fs f1 değerlerini nasıl gireceğim
Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın
1 -haritadan nokta seçin
2a-çevrimdışı butonunu tıklayın Veya
2b-çevrimiçi butonunu tıklayın
Çevrimdışı seçeneğinin kullanılması durumunda ideCAD veri tabanında olan katsayılar otomatik olarak işlenir.
Çevrimiçi seçeneğinin kullanılması durumunda AFAD haritasından gelen spektrum katsayıları online olarak işlenir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
dd3 kısmındaki verileri nasıl elde edeceğim

Çevrimdışı seçeneğinin kullanılması durumunda ideCAD veri tabanında olan katsayılar otomatik olarak işlenir.
Çevrimiçi seçeneğinin kullanılması durumunda AFAD haritasından gelen spektrum katsayıları online olarak işlenir.

afad sitesinden verilere ulaştım ancak programdaki fs ve f1 değerleri yerine herhangi bir şey girilmiyor

bana verilen geoteknik raporda fs= 1.084 f1= 2.078 olarak veriliyor. ama program bu değerleri otomatik olarak fs= 1.086 f1= 2.095 olarak veriyor. bunu anlayamadım.
ideCAD algoritması ve AFAD haritası aynı veri kaynağını kullanmadığı için değerlerde küçük farklar olabilir.

Çevrimiçi seçeneği ile Ss ve S1 değerleri girildiğinde afad haritasından alınan değerlere göre hesaplanan Sds ve Sd1 değerleri birebir aynı olacaktır

ideCAD algoritması ve AFAD haritası aynı veri kaynağını kullanmadığı için değerlerde küçük farklar olabilir.

Çevrimiçi seçeneği ile Ss ve S1 değerleri girildiğinde afad haritasından alınan değerlere göre hesaplanan Sds ve Sd1 değerleri birebir aynı olacaktır
Bakın girdiğim sonuçlar burada bulunuyor. sds ve sd1 geoteknik rapor ile aynı oluyor ama fs ve f1 farklı çıkıyor. Adsız.png

TBDY sihirbasında görünen Fs ve F1 değerleri programın hesapladığı değerlerdir. Ss ve S1 in çevrimdışı olarak girilmesi durumunda Fs ve F1 değerlerinde küçük farklılık olmasının nedeni de budur. Burada önemli olan Sds ve Sd1 değerleridir.

PG
TBDY sihirbasında görünen Fs ve F1 değerleri programın hesapladığı değerlerdir. Ss ve S1 in çevrimdışı olarak girilmesi durumunda Fs ve F1 değerlerinde küçük farklılık olmasının nedeni de budur. Burada önemli olan Sds ve Sd1 değerleridir.
PGa ve PGV veri girişlerinin analizde ne gibi etkisi oluyor?

Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın
1 -haritadan nokta seçin
2a-çevrimdışı butonunu tıklayın Veya
2b-çevrimiçi butonunu tıklayın

Merhaba, haritadan nokta da seçemiyorum koordinatları elle de giremiyorum. Çevrimdışı seçeneğine de tıklanmıyor. Yardımcı olabilir misiniz ?

Merhaba,Bir proje cizdirdim ve dwg örneğini aldim oradaki bilgileri afad verisi ile karşılaştırdım uyuşmazlık var ve bu hali ile belediye onaylamış.
Afad harita verisi Ss 1.216 S1 0.291 Ta 0.095 Tb 0.476
Projede ise Ss 1.197 S1 0.269 Ta 0.09 Tb 0.45
1 Bu uyumsuzluk ihmal edilebilir düzeyde mi?
2 Yönetmelik gereği kullanilmasi gereken veri afad verisi mi ? yoksa uygulamanin hesapladigi veri kabul ediliyor mu?
Teşekkürler

projenizi ve yapı koordinatlarını eklerseniz bakabiliriz. bazı belediye ve yapı denetim firmaları afad spektrum değerlerini birebir görmek istiyor. bu açıdan tbdy 2018 analiz ayarları sihirbazında ss ve s1 değerlerini afad haritasından alarak girmeniz daha uygun olur.

merhaba kolay gelsin,çevrimiçi nasıl gireceğiz peki, yardımcı olurmusunuz,değerleri nasıl gireceğiz

Son düzenleme:
Geri