V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Tek modlu itme analizi raporunda, etkin kütle katılım sorunu

byalcin

Yeni Üye
Merhabalar,
Sabit tek modlu itme analizi yapıp rapor oluşturduğumuzda, program her kombinasyon için (+X+0,3Y vs.) ilgili bölümün başında yönetmelik şartlarını kontrol edip bir sayfada buna yer veriyor. örnek görseli ekliyorum. Bu sayfada etkin kütle katılım bilgisi de var, fakat bu kütle katılım oranı sanıyorum rijit bodrum kütlelerini de hesaba katarak değer veriyor. Oysaki ilgili yönetmelik maddesinde rijit bodrum katlarının kütlesinin hesaba katılmaması belirtilmiştir. Bu durum %70 kütle katılım şartı konusunda yanıltıcı oluyor itme raporu alındığında. Bu konuda bir yanlışım var mı, var ise düzeltin lütfen. Durum dediğim gibi ise bu durum düzeltilecek mi , ilgili kişilerden bilgi alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler, esenlikler dilerim

Ekli dosyalar

• ide.PNG
    ide.PNG
    77.5 KB · Görüntüleme: 15
kontrol edip bir sayfada buna yer veriyor. örnek görseli ekliyorum. Bu sayfada etkin kütle katılım bilgisi de var, fakat bu kütle katılım oranı sanıyorum rijit bodrum kütlelerini de hesaba katarak değer veriyor. Oysaki ilgili yönetmelik maddesinde rijit bodrum katlarının kütlesinin hesaba katılmaması belirtilmiştir. Bu durum %70 kütle katılım şartı konusunda yanıltıcı oluyor itme raporu alındığında. Bu konuda bir yanlışım var mı, var ise düzeltin lütfen. Durum dediğim gibi ise bu durum düzeltilecek mi , ilgili kişilerden bilgi alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler, esenlikler dilerim
bu konuda oguzcan Hadim beyin cevabı;
tbdy 5.6.2.2(b) maddesine göre bodrum katları hariç kütle katılımı 0,7 olması belirtilmiştir. burada yalnızca bodrum katları için ağırlığı sıfır bir beton malzeme tanımlayıp bodrum kattaki elemanlara tanımlayabilirsiniz. detaylı açıklayacak olursam, yapı ağacından özgül ağırlığı “sıfır” olan bir beton malzemesi tanımlayın. bu sıfır ağırlıklı malzemeyi yalnızca bodrum kat 'ta bulunan elemanlara tanımlayabilirsiniz. kütle katılımı yeterli yakınlıkta sağlanacaktır. yalnız bu durum sadece tek modlu itme analizi için geçerlidir. başka herhangi bir performans analizi için bu çözümü uygulamayınız.

Ünver bey cevap için teşekkürler. Benim ayrıca merak ettiğim idecad bunu dinamik analiz raporunda (bodrumlu,bodrumsuz) verirken, nonlineer de neden bodrumlu halini veriyor

Geri