V11'i Online Satın Alın

Tek Seferde Tüm Betonarme Çizimleri Aynı Paftada Oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ganymede
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ganymede

Etkin Üye
İde de çıktı alırken Temel-Aplikasyon-Kalıp Planı vs tek tek çizim alıp sonra bunları aynı paftada sıraya koymak yerine bu çizimlerin sıralı bir şekilde oluşturulması çok işe yarar bir özellik olurdu. Bu yönde bir çalışmanız var mı

Re: Tek Seferde Tüm Betonarme Çizimleri Aynı Paftada Oluştur

Çok güzel bir fikir gibi duruyor. İdeÇelikte benzeri bir özellik var. Ama betonarmede bütün programlar için geçerli olan bir düzeltme sözkonusu. O zaman da çok büyük olan çizime, ekranda hakim olmak zorlaşır. Yine ideBetonarme 8.x de detay paftaları için toplu çizim seçeneği var. Yani bir paftaya bütün kiriş açılımları veya bütün diğer detayları alabiliyorsunuz. Tüm kolonlar için kolon aplikasyon zaten v7 de var.

ganymade arkadaşın dediği aslında güzel bir fikir. pafta oluşturmak için ciddi bir vakit harcamak zorunda kalabiliyor insan. Mesela Kullanıcıya sıralama listesi verilse ve bu sıralamada kullanıcılar sadece hangi detayın hangi sırada çizileceğine karar verse ve tüm paftayı bir seferde ortaya çıkarsa ciddi bir iş yükünden kurtulmuş olur programı kullananlar.

Paket programlar bizim iş yükümüzü azaltmak için var ve bu özellik çok gerekli diye düşünüyorum. Modelleme için harcadığımız vakitten daha fazlasını pafta oluşturmak ve düzenlemek için harcıyoruz. Mühendis tarafından çizimler üzerine düzeltme/ekleme/çıkarma yapılacaksa o yine yapılır zaten.

Siz o zaman programın verdiği şekilde çıktı alalım onu kullanalım diyorsunuz. Ben dataları gireyim program yapıyı oluştursun mu demek istiyorsunuz.

saridurmus":38ikv008' Alıntı:
Siz o zaman programın verdiği şekilde çıktı alalım onu kullanalım diyorsunuz. Ben dataları gireyim program yapıyı oluştursun mu demek istiyorsunuz.

Tabii ki de öyle demiyorum. Söylediğin şeyin benzeri şuan İdecelikte var zaten. Çelikte olduğu gibi, sadece çizim alırken seçtiğimiz sıraya göre bir paftada çizim alabilelim diyorum. Zamandan tasarruf ettireceğini düşünüyorum. Ayrıca onu direkt çıktıya göndermen gerekmez zaten yaparsın yapacağın düzeltmeyi.

paftalarda düzeltmeler yapıldıktan sonra bir komutta hizaya girerse olur. Yok paftalar çıksın daha sonra düzenleme yapınca daha büyk dosyalarda çalışacaksın bu daha zor olur.

Geri