V11'i Online Satın Alın

Tekil temellerde pabuçları 4 taraftan büyütemedim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gunner

Üye
iyi günler. yapmış olduğum projede radye olarak tasarladığım temeli pabuçlara çevirmem istendi. yalnız ebatlar bana çok büyük geldi 4 m*4 m. bunu daha uygun ölçülere çekebilmem mümkün müdür acaba ? bir de 5 aksındaki kolonların sağ kısmında mevcut yapı olduğu için pabuçları 4 taraftan büyütemedim. haliyle zemin emniyet gerilmesine takıldım. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Duvar yükleriniz çok abartılı. Üstelik kirişlere hem duvar hem de hareketli yük vermişsiniz. Hakeza döşeme yükleriniz de çok abartılı. bu şekilde böyle sonuçlar çıkması anormal değil.

NYILMAZ":3fr273xt' Alıntı:
Duvar yükleriniz çok abartılı. Üstelik kirişlere hem duvar hem de hareketli yük vermişsiniz. Hakeza döşeme yükleriniz de çok abartılı. bu şekilde böyle sonuçlar çıkması anormal değil.

merhaba, kat yüksekliklerim 4.5 metre olduğundan dolayı duvar yükü 0.8 t/m değil de 1.5 t/m ye kadar çıktı. sadece kenar kirişlere duvar yükü girdim. bütün kirişlerden hareketli yükleri kaldırdım. döşeme kalınlığını da 15 cm den 12 cm ye düşürdüm. kaplama 3 cm lik mermer olacağı için yaklaşık 0.315 t/m2 lik yüke tekabül ediyor. ben de direkt 0.35 t/m2 aldım. bu işlemler ile birlikte pabuç ebatlarını ancak 4m den 3.5m ye düşürebildim.

Geri