Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Temel aplikasyon kesitinde temel su yalıtımı nasıl gösterilir?

Mimari detaydır, mimari projede gösterilmesi gerekir. Tüm projeler bir bütündür, inşaat esnasında hepsi birlikte kullanılır.
Haklısınız ama bazı belediyeler statik projede de istiyormuş. Biri daha bana söylemişti. Uygulamada ustalar iki projeye bakmaması için herhalde böyle bir şey istenebilir. Çünkü kalıpçılar genelde membranı seriyorlar. Yalnız koruma betonundan iki kat çıkarılacak şekilde membran döşenmesine dikkat edilmelidir.
 
statik projede gösterilmesi gerekmez yani doğru mu anladım ?
Kalıp planında tesisat delikleri gösterilir. Onun dışında bir zorunluluk yoktur. Örneğin topraklama, pis su tesisatı vs.. de gösterilmez. Şantiyede tek proje ile iş yapma alışkanlığı ve tembelliği var.

Ben bana ait olmayan bir detayın sorumluluğunu neden alayım ki?
 
Son düzenleme:
Ben bana ait olmayan bir detayın sorumluluğunu neden alayım ki?
Haklısınız. Yalnız imalat safhasında kalıpçılar yalıtımı yaptıkları için mimari projeye pek bakmıyorlar. Genelde yalıtımı onlar yapıyor. Statik projeyi sahada daha çok kullanıyorlar. Belki bu yüzdendir. Fakat bunu isteyen belediyeden yalıtım imalatı hakkında nasıl olması gerektiğini tarif eden ve statik projede olması durumu hakkında imzalı ve onaylı belge mutlaka alınması gerekir.
 
Geri
Üst