Temel aplikasyon planı çizimini oluşturmuyor

mcoban

Üye
öncelikle kolay gelsin yeni idecad kullanıcısıyım projem de temel aplikasyon planı çizimini oluşturmuyor acaba proje ile ilgili hatalar mı var ilgilenirseniz sevinirim (kalıp planı ve diğer planlarda sorun yok sadece temel aplikasyon planı)
 

Ekli dosyalar

  • kasım demir çıktı.ide7
    2.3 MB · Görüntüleme: 501
Re: acil yardım

Su basmana oturan döşemeleri silince sorun ortadan kalkıyor. Ama bağ kirişi çekip içine döşeme tanımlamak ne kadar doğru. Normal kiriş atsanız daha iyi bence. Ayrıca iki katlı yapıda illa radye olacaksa kirişsiz radye yapmak en iyisi. Su basmana oturan döşemeleri elle çizersiniz zaten kısalar.
 
Re: acil yardım

Geometri kontrolündeki hataları gözden geçiriniz. Bağ kirişi ile çevrelenen bir radye temel modellemesi kesinlikle hatalıdır. Normal kat kirişi ile de radye döşeme tanımlanamaz. Ya Sürekli temelle yada radye döşeme kenarı ile radye döşeme tanımlayabilirsiniz. Radye döşemelrini düzeltin. Problem RD2 döşemesinden kaynaklanıyor.
 
Re: acil yardım

burdaki asıl sorun zemin katta 1 m kotunda balkon yapmak istiyorum dediğiniz gibi döşeme kenarı ile döşeme attığımda bu döşemeyi sistem radye döşeme olarak görüyor bu sebeble bağ kirişi ile çevirmek istedim ( döşemeye kot versem bile sistem radye olarak çözüyor) öneriniz var mı
 
Re: acil yardım

Önce yeni bir katman oluşturun, sonra zemin kat tavanı balkonunun katmanını bu yeni oluşturduğunuz katmana değiştirin. Sonra bu katmanı kapatın. Zemin kat tavanına alttan bakan moddasınız, bu modda döşemeyi -280 kotu vererek tanımlayın. Temele üstten bakan modda tanımladığınız için radye olarak algılıyor.
 
Geri
Üst