V11'i Online Satın Alın

Temel aplikasyon planındaki donatılar neyi ifade ediyor

statikçim

Etkin Üye
merhabalar
ekte bulutladığım temel aplikasyo planındaki donatılar neyi ifade ediyor? sıklaştırma donatısı mı?
bu çizimi idecad den aldım.
ilgili donatıların yerleşimi ve boyu hakkında aydınlatırsanız sevinirim
zımbalama donatısıysa nasıl yerleşecek yani nereden itibaren başlanıp hangi yönlere doğru gidilecek?

Ekli dosyalar

Re: temel alt donatı

statikçim:28t5p5s4' Alıntı:
merhabalar
ekte bulutladığım temel aplikasyo planındaki donatılar neyi ifade ediyor? sıklaştırma donatısı mı?
bu çizimi idecad den aldım.
ilgili donatıların yerleşimi ve boyu hakkında aydınlatırsanız sevinirim
zımbalama donatısıysa nasıl yerleşecek yani nereden itibaren başlanıp hangi yönlere doğru gidilecek?

Merhaba,
Bahsettiğiniz donatılar, ilave eğilme donatılarıdır. Aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi, düzenleme yapılabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İyi çalışmalar

ilginiz için teşekkürler yanlız ben bu mesafe olayını yani Kon x, Kon y ve diğer ölçüleri anlamadım anlatırsanız sevinirim. benim rapordaki değerler aşağıdaki resimdedir:
yani benim önce gönderdiğim çizimdeki donatolara göre nasıl yerleşim yapılmalı yada çizimin aşağıya resmini ekliyorum autocad i açmadan bakıp burdan anlatabilirseniz memnun olurum:

Ekli dosyalar

• Radye ilave donatı.png
    Radye ilave donatı.png
    19.7 KB · Görüntüleme: 4,642
  • radye ilave donatı çizimleri.png
    radye ilave donatı çizimleri.png
    81.1 KB · Görüntüleme: 4,643

DB106 1 Aks ve N1 ilave donatısının alanı aşağıdaki gibi yapılabilir;
Donatının konumu(orijin noktasından uzaklık);
Konum X=12.80 m., Konum Y=15.17 m., Donatının atılacağı toplam uzunluk( En)=1.32 m.
Koordinat kutusunu görünür hale getirin. Çalışma birimi metre olsun...
-Çizgi komutunu tıklayın.
-Klavyeden X tuşuna basın. İmleç koordinat kutusunun X hücresine geçmiş olacak. 12.8 yazıp, Enter a basın.
-Klavyeden Y tuşuna basın. İmleç koordinat kutusunun y hücresine geçmiş olacak. 15.17 yazıp, Enter a basın.
-Mosue'un sol tuşunu tıklayın. Çizginin ilk noktası belirtilen koordinatları yakalamış oldu. Bu nokta ilave donatının atılacağı yerin merkezdir.
-İlave donatının atılacağı uzaklık 1.32 metreydi. Şimdi bu noktadan 0.66 m. yukarıya doğru ve 0.66 m. aşağıya doğru olmak üzere iki dik çizgi çizin. Bu çizgilerin arasında kalan mesafe donatı atılacağı bölüm mesafedir. Donatının uzunluğu da 120 cm.(Donatı üzerinde yazıyor) olduğuna göre
resimde gösterildiği gibi çizgilerle bu alan oluşturulabilir.

Ekli dosyalar

• resim.PNG
    resim.PNG
    14.6 KB · Görüntüleme: 4,620
Belirlediğiniz alanlar doğru görünüyor, Sayın Statikçim. Mesafe gösterimlerini de yapmanızı öneririm.

Geri