V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

TEMEL DONATI YETERSİZLİĞİ

HOCAM MERHABALAR. EKTE SUNMUŞ OLDUĞUM PROJEDE 3 FARKLI DİLATASYONLU RADYE TEMEL VAR. D88 VE D86 TEMELLERİNİN KALINLIĞINI VE DONATIYI SÜREKLİ ARTTIRDIĞIM HALDE BİR TÜRLÜ DONATI YETERSİZ HATASINI GİDEREMİYORUM. 3. RADYE 80 CM İLE KURTARDIĞI HALDE DİĞER NE YAPARSAM YAPAYIM KURTARMIYOR. YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

Ekli dosyalar

Bir proje yaparken herşeyden önce neden sonuç ilişkisini iyi kurmak gerekiyor. Bir şey "kurtarmadı" diye sürekli kesit arttırmak yerine neden yetersiz kaldığını anlayıp buna uygun çözüm üretmeniz gerekiyor.
Öncelikle radye İlave donatılar ile oynayarak çoğu sorun giderilebiliyor. Projenizde asıl sorun p013 perdesinin üzerine fazla yük çekmesi. Üstelik bu perde tam radye kenarında kalmış. Bazen radyeyi iyileştirmek için üst yapı yük akışı ile oynamakta gerekebilir.
Ayrıca iki yüklemeli hesap yöntemini seçmeniz avantajınıza olacaktır. Bunlar haricince perdeler şu haliyle faydadan çok zarar veriyor. KM ile RM perdeler yüzünden çok kaçıyor. Ben olsam bu yapıları perdesiz çözerdim. Birde kaset döşemenizde dolgu yapılacaksa bunun ölü yükünü almanız gerekir.

Yapınız az katlı temellerde diletasyonları illa da bina kesişimlerinde yapmanıza gerek yok. Kiriş yükseklikler neden 51 ? Döşeme 17cm diye illa kirişleri minimumda tutmak zorunda değilsiniz. 55 lik yada 60 lık tercih edebilirsiniz. Mutfak dolabı yapmıyorsunuz bina yapıyorsunuz .

Hocam proje milli eğitim bakanlığının 2005 yılında kabul etmiş olduğu bir tip proje. Bende özellikle dişli perde durumundan çok rahatsız oldum. Ancak tip proje ve proje dışına çok çıkmadan çözümlemem gerekiyor. Temel donatı hatasını giderebilmem için ne yapmam gerektiğini daha açıklayıcı olarak anlatırsanız çok yardımcı olursunuz

Analiz ayarlarından çift yükleme durumunu seçin. Radye hesap akslarını mümkün olduğunca perde altlarından geçirmemeye çalışın. Analiz sonrası donatı yetersiz gelen radye ye tıklayın ve ilave donatılar sekmesine geçin. Burada program size gereken AS ve mevcut AS bilgilerini verecektir. Bu kısımda gerek AS'yi yakalayana kadar ilave donatı çap ve aralığını makul ölçülerde arttırın. Eğer makul ölçülerde bu değeri yakalayamıyorsanız taşıyıcı sistemle oynamanız gerekebilir.

Geri