V11'i Online Satın Alın

temel gerilmesi ve zımbalama kurtarmıyor

Yunus bey. Projenizde zaten bu haliyle düzeltilmesi gereken sorunlar var. Öncelikle onlarla ilgili şeyleri elden geçirmenizi öneririm.
Onun haricinde projede konsollar bulunduğuna göre temelde de ampatman yapma durumunuz sözkonusu olabilir diye düşünüyorum. Zımbalamanın bir kısmını bu şekilde çözebilirsiniz. Bundan başka 6 katlı yapı için zaten 50 cm temel kalınlığı az görünüyor. Temel kalınlığını arttırmanız da zımbalama sorununu çözecektir.
Ayrıca R katsayısını 7 nin altında bir değer girerek analiz yapmalısınız.
Not: Bu projeye aynı cevapları daha önce yazdım gibi hatırlıyorum.

Temeli 50 cm unutmuşum normalde 60 cm yapmıştım. Analiz yaparken 60 cm ve 70 cm yaparak baya bir denemeye yapmıştım.Ampatman yapma imkanım yok çünkü hemen yanında dilatasyon var.Gerçi temel tek parça olarak dökülüyor binada bu durumda biraz ampatman gösterebilirmiyim yada reel durumu modele nasıl aktarabilrim? Bunun gibi bir blogum daha vardı fakat orda baza olduğu için temelde problem yaşamamıştım . Bunlar dışında model için tavsiyeleriniz nelerdir bu form sayfası benim için çok yararlı oluyor.

Bu şekilde temeli göstermemde bir sakınca var mı? Diğer blok ve aradaki otoparkı ayrı modelliyeceğm. Radyede problem kalmyor sadece 1 kolonda zımbalama kalıyor onuda artık kolon başlığı ile gidereceğim.Bu şekilde yapmak doğrmudur sizce?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu Şekilde yapmana sakınca yok yapabilirsin ama diğer blokların kolonlarından ve perdelerinden gelen yükleri en azından sisteme dahil etmen lazım. ayrı ayrı analiz ettiğin projelerden temele gelen yükleri sisteme dahil et olur.
Bu Şekilde yükleri ilave etmeden yapacağın analiz seni yanıltır.

Geri