V11'i Online Satın Alın

Temel hatılı

erdigoksu

Etkin Üye
merhabalar öncelikle; radye temel yaptığım bir yere rapörtör hatıl atmamı istedi. Yeni proje çizmeye başladım kurcalamama rağmen forumu göremedim. Temele hatılları nasıl ekliyoruz yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.

Merhaba,

Altında temel olmayan bir duvar veya başka bir yapı elemanı var ise sürekli temel yapılması istenmiş olabilir.

perde ve duvarların tamamı temel içerisinde açıklıklar 4 metreyi geçtiği için yatay hatıllar atılmalı dedi.

Bence arkadaşın temel üzerinde hatri sayılır bir dolgusu mevcut olduğundan belediye hatil istemiştir. Eğer söylediğim gibi ise temel planını yeniden modellemeden sadece çizim üzerinde dolgu yüksekliğinde düşey hatillari çizip yapınin taşıyıcı sistemi ile birlestikleri her noktada da dilatasyon koyun...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

design_building":33bc4qsw' Alıntı:
Bence arkadaşın temel üzerinde hatri sayılır bir dolgusu mevcut olduğundan belediye hatil istemiştir. Eğer söylediğim gibi ise temel planını yeniden modellemeden sadece çizim üzerinde dolgu yüksekliğinde düşey hatillari çizip yapınin taşıyıcı sistemi ile birlestikleri her noktada da dilatasyon koyun...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet dolgu var temelimin üzerinde nasıl yapacağım peki tam olarak anlamadım örnek birşey gösterebilir misiniz?

RESİMLER İŞİNİZİ GÖRÜR SANIRIM.

Ekli dosyalar

• TEMEL PLANI.PNG
    TEMEL PLANI.PNG
    65.5 KB · Görüntüleme: 6,085
  • DOLGU PLANI.PNG
    DOLGU PLANI.PNG
    59.3 KB · Görüntüleme: 6,073
  • 3.PNG
    3.PNG
    37.8 KB · Görüntüleme: 6,059
  • 4.PNG