burada perde uç bölgesindeki donatılardan bahsediyor. benim bahsettiğim şey tevziler. onlarla ilgili bir madde var mı?Pardon madde "7.6.5.2" olacak. Üstteki yorumumu düzelteyeyim.
Ekli dosyayı görüntüle 53784
Benim düşünceme göre enine donatılar dediği için yatay gövde donatıları da bu tarife sokuyorum. Özellikle tarif ettiği bir madde var mı bilmiyorum. Bilen varsa yazarsa sevinirim.burada perde uç bölgesindeki donatılardan bahsediyor. benim bahsettiğim şey tevziler. onlarla ilgili bir madde var mı?
Cevabınızdan anladığım kadarıyla temel içinde perde yatay gövde donatısı zorunlu olmadığını anlıyorum. TBDY2018'deki "7.6.3" ve "7.6.4" maddelerinde temel içinde imalat hakkında bir yazı göremedim. Yalnız imalatta beton dökümü sırasında yatay gövde donatı olmayışı yüzünden boyuna gövde donatıları oynayabilir. Sonrasında anahtar vurulup düzeltme oluyor. O da boyuna donatıda burkulma yaratıyor.üstün bey merhaba,
üst açıklamada konu ile alakalı cümleyi işaretleyerek zaten cevabı vermişsiniz,
konu başlığı, perde başlık bölgesi,
perdenin tüm kesitini kapsasa idi, buda madde de belirtilmeliydi,
zaten , 7.3.4.1 diyerek kolonlar ile ilgili donatılandırmaya atıfta bulunuyor,
ayrıca, kolonlarda temel içinde etriyeler niçin devam ettirilmek istenmiş ise, aynı sebepten perde başlık bölgelerindeki uygulama yeterli görülmüştür.