V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

TEMEL MAKSİMUM TABAN BASINCI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mbaki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mbaki

Yeni Üye
iyi çalışmalar
10.82 versiyonundan önce tasarladığım projede maksimum taban basıncı sorunu almıyordum.
Güncellemeden sonra bu sorunu 300 cm ampatman yaparak çözebiliyorum normal mi?
yardımcı olursanız sevinirim
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,

Versiyon geçişlerinde programa yeni olanaklar eklenip iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmalar forum sayfasına duyurulmaktadır.

Bu projede önceki 10.59 versiyonunda analiz yapıldığında da temel taşıma gücü değeri aşılmaktadır.
Ayrıca projede zemin sınıfı ZC ve bu zemin sınıfına göre yatak katsayısı değeri ve zemin taşıma gücü değeri bana düşük gibi geldi, geoteknik raporunu hazırlayan kişiler ile görüşmenizi öneririm.

Not:

-Tanımladığınız RD02 döşemesine herhangi bir düşey taşıyıcı eleman mesnetlenmiyor. Asansör çukurunun kenarları genelde uygulamada radye kanlığına aynı olacak şekilde yapılır. Bu nedenle radyeyi asansör çukuru olmadan düz olarak modellemenizi öneririm. Asansör çukuru detayı daha sonra temel çizimlerinde iki boyut çizim olanakları kullanılarak hazırlanabilir.

-Nihai analizde döşeme, perde ve radye özelliklerinden sonlu eleman genişliklerinin küçültülerek analiz yapılmasını öneririz. Örneğin 25 cm.

İyi çalışmalar.

10.58 versiyonuyla çözüm yaptığımda sorun yaşamadım.
sonlu eleman genişliği küçülterek yaptığımda da aynı sorunla karşılaşıyorum.
yardımcı olursanız memnun olurum.
iyi çalışmalar

Merhaba
Yukarıdaki öneriler doğrultusunda radye temel ve sonlu eleman düzenlemesi yapıldı.
Radye deki 3.0 m konsol 1.0 m düşürüldü.
Radye mesnet donatılarında bir miktar artış var. (Radye döşeme kalınlığı artırılabilir.)
Proje ekte.

Geri