V11'i Online Satın Alın

Temel Radye Sorunu

Tuğbars

Yeni Üye
Öncelikle belirtmem gerekiyor ki programın kullanımında acemiyim. Muhtemelen göze çapak çapak batan bir acemice sorunlar yüzünden içinde çıkamadığım ve çözüm bulamadığım sorunlar yaşıyorum bu projeyle.

Öncelikle Radye temel yetersiz kalıyor ve yetersiz kalmasına dair sorunun kaynağı nerede bunu tam olarak çözemedim. Katları planlarken bir sorundan mı kaynaklanıyor, IDEcad'deki bir bilgisizliğimden mi bilemiyorum. Sistemi değiştirmeyi pek istemiyorum altta dükkan var fakat sistem değişimiyle ancak çözülebilecekse de uygulamaktan kaçınmam.

Bolca geometri sorunum vardı, bunların çoğunu çözdüm fakat, kolonların yerleşimiyle ilgili bir problem var ki, kolay bir çözüm bulamadım. Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.

Onun dışında projede sıkıntılar yok, S11 kolonunda bir anormallik sanki programın benim dediklerimi pek takmadığı bir durum var, kalınlıkları, boyu değiştirsem dahi analizde bana pek cevap vermiyor. Çift diyagram acaba asansör boşluğundan mı kaynaklanıyor, ya da başka bir şeyden mi bu konuda da beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Tıkandığım noktayı çok ileri götürmedim, merdiven döşemelerini daha girmedim, radyeden asansör boşluğunu kesip çıkartmam gerekiyor vs vs gibi birkaç iş var ki onların farkındayım.

Önerilerinizi, yardımlarınızı bekliyorum. Kendi bilgi haznemle tıkandığım bir noktadayım. Kolay gelsin.

Tuğbars":3qnoer1i' Alıntı:
Eklentiyi eklemesi gerçekten çok uzun sürüyor. [email protected]'ye mail olarak ilettim projeyi. Teşekkür ederim şimdiden.
Eğer projenizi bir upload sitesine yüklerseniz başka kullanıcılar tarafından da yardım alma ihtimalinizi yükseltmiş olursunuz. Ayrıca belki daha kısa zamanda cevap alabilirsiniz. Kolay gelsin.

M.D tavanı P03 kolonunda problem var... Kolonu silip, alt kattan sadece o kolonu kopyalacak şekilde kat kopyala yapın.

S09 balkon döşemesinin döşeme kenarları K15 ve K16 kirişlerini bölmemiş. Bu nedenle program birden fazla rijit diyafram buluyor. Bunun olmaması için döşeme kenarını K15 ve K16'yı bölecek şekilde düzenleyin.

Her katta, üst üste mimari plan blok olarak yapıştırılmış. Bunların sayısı o kadar çok ki programın hızını yavaşlatıyor. Bir tane bırakacak şekilde temizlerseniz daha verimli çalışırsınız.

1.katta S11 kolonu diğer kolonlara göre ters girilmiş.

En üst katta kolonsuz, uzun açıklıklı konsol şeklinde düzenlenmiş kiriş döşeme sistemi uygun değil.

Taşıyıcı sistem seçimi ve buna bağlı olarak kolon boyutları pek iyi oluşmamış. Bu nedenle projeyi foruma yüklerseniz deneyimli mühendislerden yardım alabilirsiniz.

Radye temel alanı yeterli değil. Konsol gerekli...

Foruma yükleyemezseniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
vb. paylaşım sitelerinden birine yükleme yapıp linkini verebilirsiniz.

İlave olarak Analiz Ayarları/Temel Zemin sekmesinde -üst yapı etkileşimli çözüm- seçeneğini işaretleyerek analiz yapmanız temel gerilmelerinin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca Zemin grubu A,B, C gruplarından biri ise gerilme kontrolünde deprem yüklemeleri kullanıldığı için -Deprem Yüklemeleri kullanıldığında zemin emniyet gerilmelerini %50 arttır- seçeneği işaretlenebilir.

İyi çalışmalar

Geri