V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

temel tasarımı hk.

Merhabalar zemin değerleri aşağıda belirtilen ekteki proje hakkında önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum..

Z em : 0.6 kg/cm2
yatak katsayısı : 1080kg/m3
to : 0.7 sn
yeraltı su sev : 2m
D-Z4 öneriler : 1m kaya dolgu yapılıp etrajı drenaj yapılacaktır.(denilmiş)

birinci derece deprem bölgesinde inşaa edilecektir.
kazıklı temel mi yapılması gerekir. en güvenilir ve ekonomik tasarım nasıl yapılabilir. kazık boyu, genişliği,aralığı ve sairi özellikleri nasıl belirlenebilir.. araştırıp öğrenebileceğim kaynaklar nelerdir..

yardımlarınıza çok ihtiyacım var saygılarımla..

serkan ZORLU
YTÜ İnş. Müh. (2005-2011)

Ekli dosyalar

Böyle bir zemin için hiç düşünmeden kazık önermem lazım fakat zemin iyileştirmesi konularına da bakabilirsiniz. Eğer zemin iyileştirmesi yapılırsa kazığa gerek kalmaz.Zemin gerilmeleriniz çok fazla görünmüyor. Ben böyle durumlarda zemin raporundan şüphe ederim. Kazık ve zemin iyileştirmeleri pahalı çözümler olduğundan dolayı işinin ehli bir zeminciden tekrar etüt almak daha ucuz maliyetler gibi geliyor. Umarım aynı sonuç çıkmaz.

N.Y.

Nedim Bey abim öncelikle teşekkür ederim cevabınız için bilgilerinizden sıkça istifade ediyorum ayrıca forumdaki diğer mesajlarınızdan dolayıda teşekkür ederim..
yaşadığım şehirde zemin etüdü yapan yalnızca iki adet firma var ve bu firmalardan ikincisi birincinin alet edevatını kullanmakta.. kısacası tek elde gibi..daha önce buna benzer bi talepte bulundum ve geri çevrildim.. Efendim hülasası şudur : bu değerler ile bu projeyi çözmem gerekiyor ve zemin iyileştirmesi çözümü de uzak duruyor kazık uygulamasının örnekleri şehrimizde mevcut lakin zemin iyileştirmesi yapan bir adet müteahhit abimiz var onun da canı sağ olsun yöntemle ilgili bayağı kötü reklam yapmış ;)
Bana görünen kazıklı çözüm yapmak fakat daha önce hiç yapmadım araştırmada yapmadım daha önce yani çaresiz kaldım genç dinamik lakin toy bir meslekdaşınız olarak yardımlarınıza sığınıyorum..
saygılarımla

Serkan ZORLU YTÜ İnş. Müh. (2005-2011)
ideCAD (2011- ... ) :)

Geri