V11'i Online Satın Alın

temelde dilatasyon

hatice bayram

Etkin Üye
merhaba birşey sormak istiyorum izninizle a blok b blok ve ortada bodrum katta otopark olan bir yapının statiğini yapıyorum. binaların kat yükseklikleri farklı olduğu için b blok ve otopark kısmını tek parçada çözdürdüm.a bloğu ise dilatasyonla ayırıp ayrı çözdürdüm tabi temel de dilatasyonlu tasarım yaptım. otopark ile a bloğun birleştiği yerde a blok temeline ampatman yapamıyorum dolayısla temel çözümünde sıkıntı yaşadım ampatman yaptığımda ise sistem çözülüyor. size sorum şu böyle bir durumda temeli dilatasyonsuz yapmışım gibi tek parçada manuel olarak çizimlerde göstersem a blok altına ampatman çıkıp ampatmandan sonra otopark temel kalınlığını düşürsem tek parçada dilatasyonsuz temel olarak çizimlerde belirtsem hatalı bir yaklaşım yapmış olur muyum?
 
a blok temelde ampatmansız ne gibi bir sorunla karşılaşıyorsunuz? onun çözüm yoluna bakmanınız öneririm.
ayrıca yapınızda temeli dilatasyonsuz bir bütün şekilde veri analizini deneyebilirsiniz. ( 2 blok çok farklı bir mimari ye sahip değilse kat sayısı gibi yoksa ekonomik açıdanda aynı temeli düşünmek doğru olmayabilir)
otopark kısmı sadece tek kattan ibaretse otopark kolonlarını a blok tarafında kolonları içeri alarak ampatman yapabillirsin (kapalı çıkma gibi düşünün).
yada otoparkı hem a blok tarafından hemde b blok tarafından dilatasyon ile ayırp 3 ayrı temeli tercih edebilirsinz.
lakin tek temel analiz yaparak çizimlere müdahale etmek hata olur.
ama projenizi yüklerseniz daha çözüm odaklı cevaplar alabilirsiniz.
 
Vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ediyorum zemin taşıma gücü yetersiz uyarısı alıyordum otopark tarafına ampatman çıkınca sorunum çözülüyordu daha fazla temel kalınlığını da arttıramayacağım için bana göstermiş olduğunuz bir seçeneği kullanacağım otopark kısmındaki kolonları içeri alarak tabliyesinde çıkma yapacağım sanırım şu an en makul bu benim için. yol gösterdiğiniz cevap verip ilgilendiğiniz için de teşekkür ediyorum iyi çalışmalar...
 
Geri
Üst