V11.13 kullanıma sunulmuştur.

temelde negatif gerilme sorunu acil yardım

merhaba arkadaşlar projemde temelde negatif gerilme sorunu var sistemi kurtardım ama sanki bir yerde bi hata yapıyorum lütfen yardım

o_berdibek":k5gesuym' Alıntı:
projeyi rar dosyası şeklinde eklemek istedim ancak boyutu büyük olduğu için yükleyemedim ne yapabilirim

Dosya paylaşım sitelerinden birine projenizi yükleyebilir ardından linkini verebilirsiniz.

o_berdibek":39be02hi' Alıntı:
merhaba arkadaşlar projemde temelde negatif gerilme sorunu var sistemi kurtardım ama sanki bir yerde bi hata yapıyorum lütfen yardım

Deprem +/- kombinasyonundan dolayı negatif zemin gerilmesini kurtarmak her zaman mümkün olmayabilir. Projenin taşıyıcı sistemi de bu şekildeki bir sonucu açığa çıkarmaya uygun. (Yapının x yönü, y yönüne göre oldukça dar).

Projenizde en büyük zemin gerilmesi 27.07 t/m2 iken negatif gerilmesi -4.09 t/m2 civarında çıkmış.

hesap akslarının yerlerini değiştirince ilave donatı miktarında değişmeler olacağını söylenmişti. ama projede hesap aksı yerini değiştirince ilave donatıda bir değişiklik olmuyor neden?

o_berdibek":yve5u8sx' Alıntı:
hesap akslarının yerlerini değiştirince ilave donatı miktarında değişmeler olacağını söylenmişti. ama projede hesap aksı yerini değiştirince ilave donatıda bir değişiklik olmuyor neden?
ilave donatıların değişmesi için hesap aksının yeri değiştirildiğinde ana donatıların değişmesi gerekir. Projenizde 1 nolu hesap aksınnın geçtiği yerde minimum pursantajlar donatı ihtiyacını karşılıyor. 2 nolu hesap aksının geçtiği yerde ise minimum pursantaj hesap donatısını karşılamıyor. 2 nolu hesap aksını örnek projedeki gibi kolon ve perdelerin üzerine gelmeyecek şekilde sağa kaydırın. Bu durumda aks minimumda çalışacak. İlave donatıların da değiştiğini göreceksiniz.

Ekli dosyalar

yüklediğim projede 2 nolu hesap aksında alt düz @18/14 görünüyor
ama 2 nolu aksı sol tarafa kaydırınca alt düz @16/15 görünüyor ama ilavelerde herhangi bir değişiklik olmuyor

Re: yarı rijit diyafram

iyi günler. eklediğim projemi rijit diyaframla çözdüm bir hata vermedi ama yarı rijit diyaframla çözünce zemin emniyet gerilmesi kurtarmıyor, bir kiriştede kesit yetersizliği hatası veriyor. Rijit diyaframa göre çözülen proje kullanılacak ne yapmalıyım ?

Geri