V11'i Online Satın Alın

Toplam Nk ve Toplam Nd

ide statik 6.0012 de yaptığım bir projede "X yönünde toplam Nd, 0.45* toplam Nk dan büyük 1.Bodrum ,Nd=28,885,0.45 Nk=0 ve Y yönünde toplam Nd, 0.45* toplam Nk dan büyük 1.Bodrum ,Nd=28,885,0.45 Nk=0" diye hatalar çıktı.bunu düzeltmem için ne yapmam gerekiyor.birde zemin katta kolonlara gelen yük bodrum kattan daha fazla yükleri kontrol ettim yüklerde bi düzensizlik yok.

Bu hata pek kolay oluşmaz. Çok dengesiz ve yükler açısından kritik bir modelde çalışmanız lazım ya da data girişinizde özellikle düşey sürekliliklerde sorunlar vardır. 3 boyutlu çerçeve görüntüsünde sisteminizi inceleyin. Bağlantı sorunları olabilir. Özellikle temel noktalarını inceleyin. Sorunu bulamazsanız projenizi buraya ekleyebilirsiniz...

Kolay gelsin...

teşekkür ederim.ide 6 ya daha yeni geçiş yaptığım için bu yaptığım ilk projem. inceledim fakat bi hata göremedim.dosyayı göndereyim bir incelermisiniz.belki benim gözümden kaçan birşeyler vardır

emre bey merhaba,
Analize başlayınca gelen mesajda "katların içinde tek bir rijit diyafram oluştur" u seçince hata ortadan kalkıyor.Yorum sizin.Yapıyı neden normal sünek olarak çözdüğünüzü sorablirmiyim, bide bence kolonlarınız çok küçük geldi bana, her nekadar program hata vermesede ben sizin yerinizde olsam kolonların dar kenarını 30 cm e çıkarırım.

Bodrum katta sistem gereği üst üste kirişler tanımlı ve bu kirişler oturduğu kolonları küçük bir parçaya bölüyor ve o bölgede döşeme ana döşemedan farklı bir kotta. Bu yüzden program yapınızda birden fazla rijit diyafram var mesajını ile ne yapmak istediğinizi soruyor. Tek bir döşeme için farklı rijit diyafram kabulü yapmanıza gerek yok. Analiz sırasında "katların içinde tek bir rijit diyafram" oluştur seçeneği ile hesap yaptırabilirsiniz.

toplam yapı yüksekliği 25 m yi geçmediği için normal çözdüm. ve r yide 4 aldım.katların içinde tek bir rijit diyafram oluştur ile birden fazla rijit diyafram oluştur arasındaki farkları söyleyebilirmisiniz.ne gibi durmlarda bu saçenekleri şeçmem gerekir.ben bu konularda baya yeniyim. proje zaten örnek bir proje. yani yapımı zaten yapılmış biyer.

"X yönünde toplam Nd, 0.45* toplam Nk dan büyük 1.Bodrum ,Nd=28,885,0.45 Nk=0 ve Y yönünde toplam Nd, 0.45* toplam Nk dan büyük 1.Bodrum ,Nd=28,885,0.45 Nk=0" diye hatalar çıktı. demiş emre bey bu hatalar nerde çıkyor raporda mı çıkyor ?

teşekkürler

pardon farkettim rapor kısmında olduğunu...

bir de ben fazla incelemedim projeyi ama bu projede altaki kolonla üstteki kolonun kaçıklığının kesişmediğini gördüm bi katta 1 kolonda bundan kaynaklanıyo olabilir mi

ya arkadaşlar ben göremedim analiz sırasında katların içinde tek bir rijit diyafram oluştur diye bir seçenek bende de aynı hatayı veriyor çözemedim bir türlü yardımcı olursanız sevinirim

X yönünde toplma nd 0.45 çarPI NK dan büyük
Y yönünde toplam nd 0.45 çarpı NK dan büyük diye proje hatası veriyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

poyrazka72":12qrn6y2' Alıntı:
X yönünde toplma nd 0.45 çarPI NK dan büyük
Y yönünde toplam nd 0.45 çarpı NK dan büyük diye proje hatası veriyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Projeniz TS500 7.6'daki Narinlik Etkisi başlığı altında verilen koşulları sağlamıyor. Eğer veri girişinde hata söz konusu değilse kolon boyutlarınız yetersizdir.

Geri