V11'i Online Satın Alın

TS500 e göre temel yüksekliği/açıklık şartı kontrolü

İyi günler.

TS500, Madde 10.4.2 de sürekli temellerin tasarım ilkelerinde "Kirişli olan sürekli temellerde, kiriş yüksekliği plak da içinde olmak üzere, serbest açıklığın 1/10 undan, plak kalınlığıda 200 mm den daha az olamaz." demektedir. Tasarımını yaptığımız bir sanayi dükkanı projesinde bu şart sağlanmıyor temelle alakalı bir hata mesajı da almıyorum. Ayrıca ilgi maddenin bağlayıcılığı ve yoruma açık kısımları var mı ya da yorumlanması gerekir mi bu konuda tam bilgi sahibi değilim. Yorum görüş ve önerilerinizi bekliyorum Teşekkürler.

Bu konuda yorum yapmak isteyen bilgi sahibi olan yok mudur? Hala yorumları ve yaklaşımlarlı bekliyorum.. Teşekkürler.

emresezer":1rtweyvp' Alıntı:
İyi günler.

TS500, Madde 10.4.2 de sürekli temellerin tasarım ilkelerinde "Kirişli olan sürekli temellerde, kiriş yüksekliği plak da içinde olmak üzere, serbest açıklığın 1/10 undan, plak kalınlığıda 200 mm den daha az olamaz." demektedir. Tasarımını yaptığımız bir sanayi dükkanı projesinde bu şart sağlanmıyor temelle alakalı bir hata mesajı da almıyorum.
Merhaba,
Programda geometri kontrolünde uyarı vermemesinin nedeni, sürekli temelin üzerinde bodrum çevre perdesi olması veya sürekli temelin panel obejisinin altına çizilmesi . Farklı bir durum varsa projenizi ekleyin, durumu inceleyelim.

Merhabalar bu şekilde olduğundan uyarı vermediğini ben de anlamıştım. Ancak bu şekliyle uyarı vermediğinde şunu anlayabiliriz temel üzerinde perde bulunması durumunda yükseklik/açıklık kontrolü yapılmıyor bunun yönetmelikle ilgili bir dayanağı var mı? Yani temel üzerinde subasman perdesi olması durumunda kontrolün yapılması gerekmediğine dair bir madde var mdıır? Teşekkürler.

emresezer":3b8dm6gw' Alıntı:
Merhabalar bu şekilde olduğundan uyarı vermediğini ben de anlamıştım. Ancak bu şekliyle uyarı vermediğinde şunu anlayabiliriz temel üzerinde perde bulunması durumunda yükseklik/açıklık kontrolü yapılmıyor bunun yönetmelikle ilgili bir dayanağı var mı? Yani temel üzerinde subasman perdesi olması durumunda kontrolün yapılması gerekmediğine dair bir madde var mdıır? Teşekkürler.

Merhabalar. Bu sorunun cevabını şu an bende merak ediyorum. Ayrıca resimde gösterdiğim üzere Tk02 kirişini C aksından iki ayrı kiriş olarak bölmek mi doğru yoksa tek parça olarak mı ? v10 da kirişleri kesişimlerle böl seçeneğinin kaldırıldığını söylemiştiniz. Bu hesaba göre TK02 kirişinin serbest açıklığın 1/10 u maddesine göre serbest açıklık B-C aksı mı oluyor yoksa B-D aksı mı oluyor? Cevaplarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 2020-11-02_22-46-58.jpg
    2020-11-02_22-46-58.jpg
    246.8 KB · Görüntüleme: 1,049
Geri