UYGUN BİRLEŞİM NEDİR

Merhaba kolay gelsin herkese çelik projemde çatı kısmında uygun bir birleşim bulamadım. Öncelikle çatıdaki mahya kısmında birleşim için açıkçası bu kirişleri 3 lü şekilde değil de ayrı ayrı 027 ile 044, ve karşılığı olan be040 kirişini birleşim yapmak daha uygun ama ortadan gelen 041 petek kirişini nasıl birleşim yapacağımı bulamadım birde mahyadan gelen ve 2 ye ayrılan kısım var o kısımda nasıl yapacağımı bulamadım yada birleşim yapmadan da çözüm yapıldığını duymuştum bunun ise nasıl yapıldığını da söyleyebilirseniz çok sevinirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • birleşim.cde
    12.8 MB · Görüntüleme: 7
Üç kiriş elemanı birleştirmeye uygun çapraz uç birleşimi mevcut ancak petek kirişlere uygun değil. üçlü birleşim noktasına gelen eleman kesitlerini değiştirebilir veya görselde paylaştığım şekilde modelde değişiklik yapabilirsiniz.

Birleşim yapmadan çözüm yapılması; Çelik kolon ve çelik kiriş elemanları orta kaçıklık ile modellenir ise arada herhangi bir link oluşmaz. Oluşturulan tek bağlantı yani düğüm noktası 6 serbestlik derecesi ile analitik modelde temsil edilir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1694510534464.png

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst