V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

V.5.511 DE DATA GİR V.6.54 ANALİZ YAP

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan katibimin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın ide yapı yetkilileri ve İde yapı program kullanıcı arkadaşlar:
Ben şöyla bir sistem uyguluyorum projelerimin datalarını girerken İde 5.511 de tüm dataları yani projenin bütün
verilerini giriyorum,analizi ise bu projeyi analiz yaptırmadan kayıt edip 6.54 programını çalıştırıp v5 projesi olarak açıp hesap yaptırıyorum
ve bütün düzeltmelerim ile tutmayan kesitlerimi 6.54 düzzeltip tekrar analiz yaptırdığımda bütün çizim ve raporlarımı
v.6.54 de sonlandırıyorum bu işlemi yapmakla doğrumu yapıyorum yoksa hatalı bir iş mi yapıyorum beni bu konuda kesin bilgilendirirseniz
çok sevinir ve memnun olurum hepinize ilginiz için şimdiden teşekkürler.kalın sağlıcakla...
 
Merhaba,

Ver 5 te girilen projeler Ver 6 da analiz edilebilir.

Not: Ver 5 te kolon ve kiriş üzerine noktasal yük tanımlandıysa, Ver 6 da yük tanımlama mantığının değişmesi sebebiyle, bu versiyona uygun şekilde tekrar tanımlanmalıdır.

İyi çalışmalar
 
Bunun dışında Ver 5 girilen proje 6 versiyonunda açıldığında 6 versiyonunda eklenen bazı özellikler default olarak gelmektedir. Örneğin 6 versiyonunda panel objeleri kabuk olarak modellenmiş şekilde gelmektedir.Yine 6 versiyonu olanakları arasında bulunan Kirişsiz radye temel ve sürekli temellerde -Üst yapı etkileşimli çözüm- seçeneği analizde kullanılabilir.
 
5 versiyonu ile 6 versiyonu arasında programın analiz motorunda ciddi yenilikler olduğu için bu şekilde girdiğiniz projeleri 6 versiyonunda açınca yükleri, kurulan analiz sistemini, ve projenin genel halini detaylı olarak incelemeniz tavsiye edilir.
Eski versiyon projelerini okuma olanağı, versiyonlar arası geçişte bir kereliğine mevcut projelere devam etme amacıyla hazırlanmış olup bu şekilde sürekli bir kullanım amacı gözetilmemiştir.
Bizim tavsiyemiz tutarlılığı sağlamak amacıyla verilerinizi 6 versiyonunda girmenizdir.
 
Bu tür durumlarda eğer 6 versiyon için projeye uygun ayarlar yapılmamışsa 5 versiyondaki ayarları 6 ya import edip ayrıca kontrol etmek gerekir. default ayarlarla ve 6 versiyonunun yeni yük tanımlama mantığı ile farklı sonuçlar çıkabilir. ama iki versiyonunda güvenli tarafta kalacaktır ancak sonuçlarda göreceli farklılıklar olabilir.
 
Geri
Üst