V11'i Online Satın Alın

v10.81 (Beta) versiyonunda v10.59 'a göre kurtarmayan kolon donatıları

Yayınlanan v10.81 (Beta) versiyonu güncellemesinde yapılan iyileştirmeleri okudum.
Ancak bu yönde bir iyileştirmeye rastlamama rağmen v10.59 ile hesapladığım 11 katlı yapıda, en alttan 3 kattaki kolon etriye donatılarının (Ø8/8/8/8), v10.81 (Beta) versiyonunda "As yetersizliği"nden çoğunun Ø8/5/8/5 aralığa kadar değiştiğini gördüm.
Bu değişikliğe sebep olan iyileştirme nedir?

Bu çözümde (Dün forumda da paylaştığım gibi) (ab) kenetleme boyu hatası dışında bir hata yok.
Ancak 10.81 versiyonu ile analiz edince kolonlarda belirttiğim değişiklikle karşılaştım.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba;

Ancak bu yönde bir iyileştirmeye rastlamama rağmen v10.59 ile hesapladığım 11 katlı yapıda, en alttan 3 kattaki kolon etriye donatılarının (Ø8/8/8/8), v10.81 versiyonunda "As yetersizliği"nden çoğunun Ø8/5/8/5 aralığa kadar değiştiğini gördüm.
Bu değişikliğe sebep olan iyileştirme nedir?

82. TBDY 7.3.4.1 (b) maddesi kontrolünde kullanılan Nd artık tüm depremli kombinasyonlar için en büyük değere göre alınıyor. Önceden betonarme tasarıma esas alınan kombinasyon değeri kullanılıyordu.

Projenizi inceledim.
v10.59 ve 10.81 çözümlerinde dün bildirdiğiniz (ab) kenetlenme boyu ile ilgili incelenecek herhangi bir durum yoktur.
Ancak v10.81 yeni geliştirilen olanaklar listesinde 82. madde 'deki yapılan iyileştirme sebebi ile bugün bildirdiğiniz durum oluşmuştur. Bu projeye özel olmakla birlikte yapılan iş ile alakalı bir durum da olabilir. Bu durum ile ilgili gerekli incelemeyi yapıyoruz.

Bildiriminiz ve katkılarınız için Teşekkür ederiz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...

Geri