V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

V10 ile çözülen bir projenin V11 de hatalar vermesi

tdogandemir06

Yeni Üye
Merhabalar,
V10 ile çözülen bir sistemi V11 ile hiç bir değişiklik yapmadan (malzeme, donatılandırma, kesit vs) analiz ettiğim zaman ciddi hatalar ile karşılaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir.

Analiz modelini incelerseniz Merdivenlerin yapıya mesnetlenme durumlarının hatalı olduğunu görebilirsiniz.
Ankastre mesnet kullanılmış. Bu hata yapının tüm analiz sonuçlarını etkilemektedir.
Tüm katlarda merdivenler ve buna bağlı perdeler tutulu kabul edildiği için özellikle göreli öteleme kontrollerinde ve betonarme sonuçlarında ciddi farklar çıkmaktadır.
1755247001053.png

Bu hata 11 versiyonunda analiz sonrasında uyarı olarak verilmektedir.
1755250766962.png

1755250855730.png
11 versiyonda eklenen analiz esnasında sorulan "merdivenlerde akıllı bağlantı yönteminin" kullanılması analiz modelinin doğru kurulmasını sağlar.
Hatalı tanımladığınız mesnetler düzenlenir.
1755249876894.png

Analiz sonrasında düşey yükler ve depremli durumlar için deformasyonları incelemeniz bu gibi hataların kontrolünü sağlar.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1755250322122.png

1755250343189.png

Anladım yasin bey analiz öncesi akıllı bağlantı kısmında evet diyerek işlemlerime devam ediyorum zaten. Benim söylemek istediğim şey şu aslında v10 da analiz sonuçlarında hata olmazken v11 de aldığım analiz de kesit yetersizlikleri, donatı yetersizlikleri. Kolon kiriş birleşim bölgelerinde kesme yetersizliği ve planda düzensizliklerin hata olarak verilmesinin sebebini tam olarak anlayamadım. Bu konu hakkında görüştüğüm bir kaç meslektaşım versiyon farkından kaynaklı olduğunu savunuyorlar ama ben bunu mantıklı bulmuyorum.

Geri