V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

V11.18 GÜNCELLEDİĞİMDE DAHA ÖNCE ÇÖZDÜĞÜM PROJEDE MODAL E1 YÜKLEMESİNDE SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR HATASI

B.K

Yeni Üye
V11.16 ile sorunsuz çözdüğüm bir projeyi V11.18 ile güncelledikten sonra son kontrolümü yapmak için analiz ettirmek istemiştim. V11.16'da hiçbir hata almazken V11.18'de "Modal E1"YÜKLEMESİNDE SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR." hatası alıyorum. Verilen koordinatları kontrol ettiğimde bir sonraki analizde tamamen farklı bir yerde hata veriyor. Projenin teslim tarihi yaklaştı ve ben bu şekilde projeyi gönderemem. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Çok acil yardıma ihtiyacım var.

Özellikle kaset ve nervür döşemelerde sonlu eleman genişliklerini büyük tutmayın. Diş ve plaklar ayrı modellendiği için daha büyük boyutlar analizde sorun yaratabilir.
Perde, radye temel ve döşemelerde sonlu eleman genişliği 20-25cm arası uygun olabilir.
Sonlu eleman boyutunun azaltılması analiz hassasiyetini arttıracaktır.
Yardım sayfalarını inceleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Projenizde tüm döşemelerde sonlu eleman genişliğini 20cm yaptığımda analiz yapılabiliyor.
1759316158772.png

Yasin Bey öncelikle çok teşekkür ederim. Peki ide10 ve 11'in eski versiyonlarında böyle bir sorunla karşılaşmayıp son güncellemede karşılaşılmasının sebebi hakkında bir bilginiz var mı?

11 versiyonunda döşeme sonlu eleman analiz modelinin kurulması ile ilgili bir güncelleme yapıldı. Durum bundan kaynaklı olabilir.
Fakat projenizde dediğim gibi sonlu eleman boyutlarını hezaman 20-25cm aralığında tutun. Bu şekilde projenize devam etmeniz uygun olur.
Projenizdeki sorunu notlarımıza alıyorum.

Geri