V11'i Online Satın Alın

Versiyon 8.500 ile ilgili sorunlar

bence v7 daha stabil bi program idi. sırf çelik için betonatme kurban gitti v8 de.

v8 bir çok hata var. döşeme hatası. bazı kiriş kolon kuşatılmış birleşim hatası falan.

benim ve diğer arkadaşların özellikle ısrar ettiği bi konu var, v7 analiz yapınca herhangi bi hatanın alınmayıp v8 analiz yapınca hata alınması. v7 hala değişmemiş ts500 tdy2007 kuralları uygulamasına rağmen hata vermeyip, v8 hata vermesi bazı noktalarda.

evet program yazmak çok fazla emek ve uğraş isteyen bi konu ve başlı başına farklı bi iş. ama görselleri ilerlettiğiniz halde analiz kısmında aksaklıklar olması iç açıcı olmayan bi durumu gösteriyor. lütfen çeliğe önem verdiğiniz kadar betonarmeyede önem verin.

başarılarınız devamını dilerim

Re: v8 ile ilgili sorunlar

Burada şu noktayı da es geçmemek lazım. V8 hazırlanırken analiz anlamında da bir takım şeyler değişti, değiştirildi. Elbette V7 çok stabil. Ama bir programa tek bir komut eklendiğinde bile nereden ses vereceğini bazen bilemiyorsunuz. Algoritma bir anda farklı boyutlara gidebiliyor.

Asıl söylemek istediğim ise şudur; V8 halen taslak halinde olan yeni deprem yönetmeliğini kapsamaktadır. Analiz modülü anlamında bir çok yenilikleri içinde barındırmaktadır. Hatta yeni yönetmelik yürürlüğe girdiğinde piyasada varım diyen bir çok program boşa düşecektir. Takip ettiğim kadarıyla bununla ilgili bir hazırlıkları da yok. Örneğin döşemelerin elastik yarı rijit diyafram olarak modellenmesi, döşeme perde, döşeme kolon birleşimlerinin irdelenmesi.. Hala fiktif, hayali kirişlerle kirişsiz döşeme çözdüğünü düşünenler ne yapacak acaba... Bir kısmı yada bir kenarı olduğu gibi perdeye dayalı döşeme çözümleri nasıl olacak? Panellerin kabuk sonlu eleman olarak modellenmesi..? Bu durumda piyasadaki söz konusu programların kullanıcıları yada denetleyicileri (bilenler elbet) ne diyecekler merak ediyorum.

İdeCAD sancılı bir süreçten geçiyor elbet. Ama bunun ikiz, üçüz doğumun sancısı olduğunu unutmamak gerek.Bir yandan dünya standartlarının üstünde bir çelik program yazacaksınız, bir yandan bunu betonarme ile entegre edeceksiniz, bir yandan da yeni doğmuş Türk çelik yönetmeliğine ve yeni deprem yönetmeliğine uyum sağlamaya gayret edeceksiniz. Yok olmadı sadece betonarmeciye eşantiyon bir iskele makrosu verelim diyeceksiniz.. Kullanıcı arkadaşların haklı oldukları çok şeyler var tabi.. Ama bardağın dolu tarafından bakmak ve biraz da empati yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Bu vesileyle herkesin babalar gününü kutluyorum...

NYILMAZ":1nqfc1rk' Alıntı:
Burada şu noktayı da es geçmemek lazım. V8 hazırlanırken analiz anlamında da bir takım şeyler değişti, değiştirildi. Elbette V7 çok stabil. Ama bir programa tek bir komut eklendiğinde bile nereden ses vereceğini bazen bilemiyorsunuz. Algoritma bir anda farklı boyutlara gidebiliyor.

Asıl söylemek istediğim ise şudur; V8 halen taslak halinde olan yeni deprem yönetmeliğini kapsamaktadır. Analiz modülü anlamında bir çok yenilikleri içinde barındırmaktadır. Hatta yeni yönetmelik yürürlüğe girdiğinde piyasada varım diyen bir çok program boşa düşecektir. Takip ettiğim kadarıyla bununla ilgili bir hazırlıkları da yok. Örneğin döşemelerin elastik yarı rijit diyafram olarak modellenmesi, döşeme perde, döşeme kolon birleşimlerinin irdelenmesi.. Hala fiktif, hayali kirişlerle kirişsiz döşeme çözdüğünü düşünenler ne yapacak acaba... Bir kısmı yada bir kenarı olduğu gibi perdeye dayalı döşeme çözümleri nasıl olacak? Panellerin kabuk sonlu eleman olarak modellenmesi..? Bu durumda piyasadaki söz konusu programların kullanıcıları yada denetleyicileri (bilenler elbet) ne diyecekler merak ediyorum.

İdeCAD sancılı bir süreçten geçiyor elbet. Ama bunun ikiz, üçüz doğumun sancısı olduğunu unutmamak gerek.Bir yandan dünya standartlarının üstünde bir çelik program yazacaksınız, bir yandan bunu betonarme ile entegre edeceksiniz, bir yandan da yeni doğmuş Türk çelik yönetmeliğine ve yeni deprem yönetmeliğine uyum sağlamaya gayret edeceksiniz. Yok olmadı sadece betonarmeciye eşantiyon bir iskele makrosu verelim diyeceksiniz.. Kullanıcı arkadaşların haklı oldukları çok şeyler var tabi.. Ama bardağın dolu tarafından bakmak ve biraz da empati yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Bu vesileyle herkesin babalar gününü kutluyorum...

Çok açıklayıcı olmuş.

Yakında 8.502 versiyonu çıkacak.

Bu versiyon;
1) Betonarme program ile birlikte iskele projeleri için kullanılacak.
2) Betonarme projeleriniz için 8.103 ve 7.xx versiyonlarını güvenle ve hatasız kullanmaya devam edebilirsiniz.
3) Çıkacak olan 8.502 versiyonu 8.500 e gore çok daha stabil olacak fakat özellikle yarı rijit diyafram oluşturmada bazı sıkıntılar olmaya devam edebilir.
4) 7.xx ve 8.103 versiyonlarında Yarı rijit diyafram oluşturmada hiçbir sıkıntı yoktur
5) Çelik program kullanıcıları 8.500 ü ve 8.502 yi güvenle kullanmaya devam edebilirler.

8.6 versiyonu 2016 Yıl sonuna kadar geliştirilmeye devam edecek ve 2017 den önce piyasaya sürülecektir.

Deprem yönetmeliği ile ilgili güncelleme 9.xx versiyonu ile birlikte yönetmelik yürürlüğe girmeden piyasaya çıkacaktır. Ve taslağı yayınlanan yönetmelik maddeleri sağlanacaktır.
Yarı rijit diyafram oluşturma ve perdelerin shell olarak modellenmesi 7.xx versiyonunda ve 8.103 versiyonunda şimdiden var ve sağlanıyor bu madeler. Doğal olarak 8.6 versiyonu da sağlayacaktır.

Geri