x ve y göreli kat sorunu

hk42

Üye
aşağıdaki çelik projemde x ve y göreli katı için en ekonomik nasıl bir çözüm yapabilirim. şimdiden teşekkür ederim...
 

Ekli dosyalar

  • dmt.cde
    771.4 KB · Görüntüleme: 18
1- Kolonların hepsi orta noktadan çalışmalı, akslarınız birbirini tutmuyor, kolonları aynı aks üzerine oturtunuz.
2- Makasların üst başlıklarına yatay çaprazları, çoklu çapraz komutu ile giriniz.
3- Makasların alt başlıklarına tek çapraz komutu ile stabilite kirişi giriniz. Makas alt başlığı orta düğüm noktasından orta düğüm noktasına gidecek şekilde düzenleyiniz.

4- Kolonların makaslara dik olan doğrultuda da kirişlerle birbirine bağlı olması gerekir.
5- Sihirbazda tasarım spektrumu hesabında DD-3 için girdiğiniz değerler hatalı. Çevrimdısı seçeneği kullanıldığında değerler DD-2 ye göre daha düşük oluyor ve olması gerekende budur. Dilerseniz çevrimiçi olarak da kontrol edebilirsiniz.

6- Taşıyıcı sistem seçiminiz doğru değil. Makaslar moment aktaran çerçeve oluşturmazlar.

Bu düzenlemelerden kolon akslarını ayarlamak haricinde hepsi uygulandı, kolon akslarını düzelttikten sonra ekteki projeyi örnek alarak tekrar giriş yapınız.

Son olarak kısa makasların arası oldukça az, buraya bir kaplama yerleşimi gerekiyor ise aşık menüsünden konsol çıkışı yapabilirsiniz. Makaslara ihtiyacınız yoktur.

Ve aşıklara sabit hareketli kar yükü ve rüzgar yükü girişleri için kaplama tanımlamayı unutmayınız.

 

Ekli dosyalar

  • dmt.cde
    809.7 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Nurgül hanım aşağıdaki eklediğim projemde sadece x yönünde göreli kat ötelemesi kaldı sizin yukarıdaki mesajda attıgınız gibi yaptrım herşeyi sadece perde yok acaba sorun nerde
 

Ekli dosyalar

  • aydn.cde
    854.9 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Girdiğiniz kolon ayağı birleşiminde ankraj yerleşimine göre program mafsallı veya ankastre olarak kolon alt uclarını mesnetler. Örnek olması için kolon ayağı girildi, bunun ile devam ediniz. Ankastre modelleme yaptığınızda sorun çözülmektedir.
 

Ekli dosyalar

  • gor.cde
    860.1 KB · Görüntüleme: 26
teşekkür ederim bu girilen rijitleştirilmiş taban levhasının ayarlarını sizin giirdiğiniz gibi mi almalıyım hep
 
Mafsallı kullanmak istediğiniz bölgeler olabilir, örneğin betonarme bir kata betonarme kirişlere oturan çelik kolonları mafsallı bağlamayı tercih edebilirsiniz. Kirişlerde yüksek donatı çıkmaması için. Ancak bir projede tüm çelik kolonlarda yeterli bağlılığı sağlayamayacağınız için hepsini mafsallı yapamazsınız.
Özetle projeniz ile ilgilidir. Ancak genelleyecek olursak betonarme kirişlere oturanlar haricindekileri ankastre bağlayınız, bizim gönderdiğimiz gibi bağlayınız.
 
Geri
Üst