Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

x ve y yönünde farklı rijit bodrum katı numarası vermek ..

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iguzeltr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iguzeltr

Yeni Üye
iyi günler
1- projesini yaptığım binanın 3. bodrum katı tamamen perdelerle çevirili olduğu için o katın rijit numarasını x yönünde (-3) aldım..
2- 2. ve 1. bodrum katta ise sadece y yönünde perdeler (su basman perdeleri var arazi çok eğimli) olduğu için y yönünde ise rijit bodrum katı numarasını (-1 aldım)
3- fakat projemi inceleyen kurum yönetmeliklerde x ve y yönünde farklı rijit kat numarası girilebilir ibaresi yazmadığı için bunu kabul etmiyor...
4- sonuç olarak program da bu opsiyon tanındığı için bende bunu yaptım .. bu konuda siz değerli forum yöneticilerinin de fikrini almak istiyorum saygılar...
 
Re: x ve y yönünde farklı rijit bodrum katı numarası vermek

Merhaba,

X ve Y yönünde farklı rijit kat numarası girilmesi seçeneği, TDY 2007 de her iki yönde farklı R katsayıları girilebilmesine olanak tanındığı için, kullanıcılarımızdan gelen istek üzerine programa eklenmiştir.

İyi çalışmalar
 
Re: x ve y yönünde farklı rijit bodrum katı numarası vermek

"TDY'de rijit bodrum kabulu x ve y yönü için ayrı yapılabilir" şeklinde net bir madde bulunmamakta.... Ancak bir çok maddede x ve y yönü kavramları kullanılmakta... Şahsi görüşüm; yapı ortogonal bir yapı ise rijit bodrumları numaraları x ve y yönü için ayrı ayrı kabul edilebilir... Program da zaten bu konuyu mühendisin inisiyatifine bırakmıştır.

İyi çalışmalar...
 
Geri
Üst