V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

x yönünde toplam nd 0,45*toplam nk dan büyük

_x yönünde toplam nd 0,45*toplam nk dan büyük uyarısı alıyorum bir turlu duzeltemedım yardımcı olurmusunuz.

_temelın ustunde dolgu var 2 metre yukseklıgınde normal şartlarda bu tur dolgular yapıldıgı zaman hasır donatı serilip betön dökülüyor. bunun ıle ılgılı programda ektra veri girişi yapılıyormu.? paftayı hazırlar ıken elle mi giris yapacagız.

ektra hatalarım varsa da soylermısınız
Önerilerim:
--subasman katında döşeme olmadığı için bu katı kaldırıp zemin kattan su basman perdelerini giriniz,
--merdivenleri de modelleyip mesnetleyerek bina ile beraber çözünüz,
--sonlu eleman genişliklerini 0.25 m yapınız,
_temelın ustunde dolgu var 2 metre yukseklıgınde normal şartlarda bu tur dolgular yapıldıgı zaman hasır donatı serilip betön dökülüyor. bunun ıle ılgılı programda ektra veri girişi yapılıyormu.?
--elle ilave yapmalısınız,

narinlik sorununu kirişlerle çerceve olusturarark cozdum. sımdıde ne yaptıysam merdıven çizimlerını alamadım. dosyayı ekledım. merdıvenı yapı ıle beraber cozdum olmadı tek basına cozdum olmadı. donatıları analız tasarım sekmesınden goruyorum fakat çizimler sekmesınden merdiven cizimlerini tıkladıgımda boş sayfa cıkıyor. tesekkur ederım...

Ekli dosyalar

önerilerim:
--subasman katında döşeme olmadığı için bu katı kaldırıp zemin kattan su basman perdelerini giriniz,
merdivenleri mesnetleyerek bina ile beraber çözünüz,
yapılmamış, muhakkak yapılmalı.
merdivenleri temele mesnetlemek için temelde merdivenlerin altına su basman perdesi ilave ediniz
donatıları analız tasarım sekmesınden goruyorum fakat çizimler sekmesınden merdiven cizimlerini tıkladıgımda boş sayfa cıkıyor.
boş çıkan sayfayı maus ile çift tıklayınız.

1-ünver bey öncelikle yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için tesekkur ederım. bu projemde ise ne yaptıysam dolgulu bodrumda hep kolonlarda donatı yetersiz hatası alıyorum. kolon boyutlarını buyuttum olmadı analız tasarımda kolonların donatı sayılarını arttırdım olmadı tahmın etmedıgım halde temel kalınlıgını arttırdım yıne olmadı. hata nereden kaynaklanır anlamadım onerı ve tavsıyelerınızı beklıyorum.
2- kalıp iskesi raporu alıyorum raporlar kısmında ancak çizimleri program vermıyor galıba elle cizmemizmi gerek?
3- iskele projesi cizerken yenı bir idecad iskele dosyası otomatık acıldı. yalnız bu dosya cok yavas calısıyor rapor ve cızımlerı almakta zorlanıyorum. acaba kendı bılgısayarımda mı problem var yoksa bu dosya boylemı calısıyor.?

Ekli dosyalar

1-ünver bey öncelikle yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için tesekkur ederım. bu projemde ise ne yaptıysam dolgulu bodrumda hep kolonlarda donatı yetersiz hatası alıyorum. kolon boyutlarını buyuttum olmadı analız tasarımda kolonların donatı sayılarını arttırdım olmadı tahmın etmedıgım halde temel kalınlıgını arttırdım yıne olmadı. hata nereden kaynaklanır anlamadım onerı ve tavsıyelerınızı beklıyorum.
-Projenizde rijit bodrum katlar var. iki yükleme durumlu hesap yöntemini seçmenizi öneririz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1649751723898.png

Dolgu bodrum katındaki 25/55 boyutundaki bodrum perdeleri için "kullanıcı tanımlı başlık" bölgesi oluşturulmuş, gerek yok.
ilave olarak;
-Dolgu bodrum katında diyafram (döşeme ) oluşumu yok. Dolgulu bodrum ve 1. bodrum katın tek bir kat olarak modellenmesi daha uygun olur.
-SS3 kolonunun 2. bodrum katta farklı koordinatlarda
1649748374915.png
Enerji tablası katındaki D32 saçak döşemesi ni örnektekine benzer şekilde döşeme kenarları bölerek modelleyiniz.
1649752079269.png

2- kalıp iskesi raporu alıyorum raporlar kısmında ancak çizimleri program vermıyor galıba elle cizmemizmi gerek?
3- iskele projesi cizerken yenı bir idecad iskele dosyası otomatık acıldı. yalnız bu dosya cok yavas calısıyor rapor ve cızımlerı almakta zorlanıyorum. acaba kendı bılgısayarımda mı problem var yoksa bu dosya boylemı calısıyor.?
İskele projesinde betonarme elemanlar blok dosyalarına dönüştürüldüğü için ayrı bir proje dosyası olarak kayıt edilmektedir, edilmelidir. (İskele proje dosyalarında betonarme proje çözülemez.)
İskeleyi 4 cepheden modellemek yerine, elverişsiz sonuca sebep olacak tek cepheye veri girişi ve tasarım yapabilirsiniz.

PROJEDE K21-K22 KİRİŞLERİNDE KOLON KİRİŞ KESME GUVENLIGI SORUNUNU BIR TURLU AŞAMADIM. KOLON BUYUTTUM OLMADI KIRIS BUYUTTUM OLMADI. ELLE KIRIS DONATILARINI DEGISTIRDIM YINE OLMADI. DAHA DOĞRUSU AS1 VE AS2 DEGERLERINI DEGISTIRIM DEDIM PROGRAM HESAPLAMADI. YARDIMCI OLURMUSNUZ. PROJE EKTEDIR.

Ekli dosyalar

- K22 KİRİŞİ DONATI TASARIMINI PİLYELİ KİRİŞ GENİŞLİĞİNİDE 30 CM YAPIN.
- YADA PİLYE KULLANMAK İSTEMİYORSANIZ BAĞLI HER İKİ KİRİŞİ DE 30 CM YAPIN.

HER İKİ DURUM İÇİNDE ANALİZ YAPARKEN Ds KUTUCUKLARI İŞARETLENMEMİŞ OLSUN.
İYİ ÇALIŞMALAR.

40 cm de yaptim 40 cm de yaptim olmadi
- K22 KİRİŞİ DONATI TASARIMINI PİLYELİ KİRİŞ GENİŞLİĞİNİDE 30 CM YAPIN.
- YADA PİLYE KULLANMAK İSTEMİYORSANIZ BAĞLI HER İKİ KİRİŞİ DE 30 CM YAPIN.

HER İKİ DURUM İÇİNDE ANALİZ YAPARKEN Ds KUTUCUKLARI İŞARETLENMEMİŞ OLSUN.
İYİ ÇALIŞMALAR.
DENEDİNİZ Mİ BU YAZDIĞI MI ? BEN YAPTIM OLUYOR ...

DETAYLAR AŞAĞIDAKİ LİNKTE MEVCUT.

Son düzenleme:
EKTEKİ PROJEMDE 9. KATTA ASANSOR İÇİNE DÖŞEME TANIMLAYIP +100 CM KOT VERDIM. ANCAK KALIP PLANINDA BU DOSEMENIN DONATI DETAYI CIKMIYOR. YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Ekli dosyalar

EKTEKİ PROJEMDE 9. KATTA ASANSOR İÇİNE DÖŞEME TANIMLAYIP +100 CM KOT VERDIM. ANCAK KALIP PLANINDA BU DOSEMENIN DONATI DETAYI CIKMIYOR. YARDIMCI OLURMUSUNUZ
Tanımlanan döşemelerin kotları bağlandıkları elemanlarla uyumlu değil. Döşemelerin bir üst kattan negatif kot vererek tanımlanması uygun olur.
1650372720865.png
Bu düşük döşemelerde donatı tasarımı yapılması için "yarı rijit diyafram" seçeneğinin işaretini kaldırıp, döşeme analizi yapınız. Döşeme donatıları hesaplanacaktır. Döşeme betonarme diyaloğunda ilgili döşemenin d.s sütununu işaretleyebilirsiniz. Daha onra tekrar "yarı rijit diyafram" seçeneği işaretleyerek genel analiz yapınız.

Ekli dosyalar

• 1650372219950.png
    1650372219950.png
    76.2 KB · Görüntüleme: 7
EKTEKİ HATALARI CÖZEMEDIM SİZE SAHMET YARDIMCI OLURMUSUNUZ.
HATA 1 ZEMİN KATTA KOLON KIRIS KESME GUVENLIGINI SAGLAYADI UYARISI ALIYORUM. SİMETRİ YONUNDEKİ KOLON KIRISLER KURTARIYOR BU YONDEKI NEDEN KURTARMIYOR.
HATA 2 Y YONUNDEKİ TOPLAM ND 45 PROBLEMINIDE COZEMEDIM.

Geri