V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

XP de İDECAD help dosyasını goruntuleyemiyorum..

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fmwaral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese selam. XP de IDECAD e ait help dosyasındaki baslıkların buyuk bir cogunlugunu goruntuleyemiyorum. OS uzeirndeki tum updateleri periyodik olarak yapıyorum. Ama bi turlu muvaffak olamadım. Win 7 RC surumunde denedim. Help baslıkları ve icerikleri gordum bu sefer de "BU NEDIR?" ozelligi çalışmadı. EN sonunda bir arkadsımda ki Vista Ultimate uzerinde denedim. Sonuc aldım. Benzer bir problem yasayan veya bir cozum onerisi olan varmı acaba? İyi çalışmalar..
 
Merhaba,

Buraya, XP için sorunu gösteren bazı ekran görüntüleri eklerseniz çözüm bulmaya çalışırım.

Vista için, "bu nedir?" yardım dosyaların içeriklerinin görüntülenmesi için bir eklenti yüklenmesi gerekiyor. Çünkü Microsoft Vista sisteminde yardım içeriklerini görüntüleyen eklentiyi kaldırdıklarını açıklamışlardı. Aşağıdaki makalede ayrıntıları görebilirsiniz. Aynı linkte ilgili eklentiyi indirip kurabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
imglmw.jpg

Ekran goruntusu budur. İyi Çalısmalar
 
Bir şey farkettim şimdi.. Benim OS lerin hepsi ingizlice idi. Bir alakası olabilirmi acaba? Cunku yukarda soyledigim arkadasın vistası TR idi..
 
Hayır yardımlar inglizce Xp ve Vista işletim sistemlerinde denendi. Ancak dil ingilizce olsa bile dil desteğini Türkçe yapmak gerekir. Control Panel/Regional Settings'de, dil olarak ayrıca Türkçe'yi de seçin. HTMl yardım içerisinde ilgili linkteTürkçe karakterler vardır, Türkçe dil desteği olmadığnda o karakterlerin belirttiği yol geçersiz kalmış olabilir. Bir denersiniz...
 
Tum lokalizasyon işlerini yapmıstım. Hersey türkçe ayarına getirilmişti. Dun kendimin Turkce Vista home basic OS si uzerine kurdum. gayet guzel çalıstı. Şimdilik boyle idare edecegim. Teşekkur ederim.
 
Bahsettiginiz yerde resimdeki checkbox u isaretlemeyi unutmusum. Belki baskalarına da faydası olur diye buraya resmi koyuyorum. Su anda Ana dili Ingilizce olan , sonradan dil paketi ile Turkce ye cevrilmiş SP3 lü bir XP Pro surumunde problemsiz çalışmaya basladı. :)
imgdxm.jpg
 
Geri
Üst