V11'i Online Satın Alın

Yüklemiş olduğum projelerden hangisi daha doğrudur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tasyapı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar

---yüklemiş olduğum projelerden hangisi daha doğrudur? (1 nolu projede hata vermedi ve bana daha doğru geldi saplama kiriş yapmama rağmen)
---2 nolu projede 2 adet kolonda B hatalarını çözemedim.
---1 nolu projede yanlış yaptığım hatalar nelerdir? daha doğru nasıl modellenebilir?
---yastık kiriş boyutlarını belirlerken en uygun genişliği nasıl belirleriz? (analiz sonuçlarından buna ulaşmak mümkün mü? yoksa denemek mi gerekir)

Ekli dosyalar

• 1.cde
    1.cde
    536 KB · Görüntüleme: 406
  • 2.cde
    2.cde
    533.2 KB · Görüntüleme: 380
Re: doğru modelleme

Merhaba
Önerim ekte;
Yastık kiriş maksimum genişliği 30/2(nervür yüksekliği)+30(kolon genişliği)+30/2=60 olmalı, (kiriş eğik saplandığında kolon genişliğini artırmak gerekir.)

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

Yastık kiriş maksimum genişliği 30/2(nervür yüksekliği)+30(kolon genişliği)+30/2=60 olmalı, (kiriş eğik saplandığında kolon genişliğini artırmak gerekir.)

öncelikle teşkkür ederim Ünver Bey.
evet maksimum genişlik kiriş genişliği 60 olmalı tamam
ama daha dar genişliğinde yastık kiriş kullanarak da bunu sağlamak mümkün.
dolayısıyla binaya daha fazla yük bindirmek daha yanlış modelleme olmaz mı?

Kabaca bakınca 2 nolu proje daha doğru bana göre. Ben olsam kolonları birbirine bağlardım. Perdelerim de anlamsız bir şekilde boşlukta durmazdı. O boyutlarda büyük perde yapıp bunu kirişlerle bağlamamak çok mantıklı değil. S16 kolonu tek yönde ve de kısa kenarı doğrultusunda bağlı. Nervürlü döşemelerde buları birbirine bağlamak çok sorunlu değilken bağlamamayı tercih etmek çok doğru değil.
Bunlardan başka K38, K46 kirişlerini tek parça değil, her konsol kiriş bağlantısında ayrı bir kiriş olacak şekilde bağlamanızı öneririm. Kiriş genişliklerini biraz daha artırmalı, bu kadar narin kiriş yapmamalısınız. K2, 3, 4, 5 vs kirişleri gibi.
Tek katlı olmakla birlikte tüm kolon ve perdeler aynı yönde dizayn edilmiş. Tüm duvar yükleri 13cm tuğla duvar. ayrıca döşemelerin tamamı 0.200 kg yüke göre tasarlanmış. Oysa mimari projeye bakılınca döşeme üzerinde duvarlar var ve balkon ile kat koridor döşemeleri var. Dikkate alınmasını öneririm.

N. Y.

Geri