N Nur08 Etkin Üye 11 Ocak 2022 #1 Çizdiğim projede kolon ve perde yüklerini rapor alarak görüntüleyebilir miyim ya da başka nereden alabilirim?
Çizdiğim projede kolon ve perde yüklerini rapor alarak görüntüleyebilir miyim ya da başka nereden alabilirim?
Levent Özpak Administrator 11 Ocak 2022 #3 Kolon ve perdelere tanımlanan ilave yükleri soruyorsanız Analiz-Görselleştirme penceresinde Yük tipi Kullanıcı tanımlı yükler seçilerek görülebilir. Seçmeli Rapor diyaloğunda "Kullanıcı tanımlı noktasal yükler" ve "Kullanıcı tanımlı eleman yükleri" satırları işaretlendiğinde raporlarda verilir. Perde yatay ve düşey yükleri v10.82 sürümünden itibaren raporlarda verilmektedir.
Kolon ve perdelere tanımlanan ilave yükleri soruyorsanız Analiz-Görselleştirme penceresinde Yük tipi Kullanıcı tanımlı yükler seçilerek görülebilir. Seçmeli Rapor diyaloğunda "Kullanıcı tanımlı noktasal yükler" ve "Kullanıcı tanımlı eleman yükleri" satırları işaretlendiğinde raporlarda verilir. Perde yatay ve düşey yükleri v10.82 sürümünden itibaren raporlarda verilmektedir.
N Nur08 Etkin Üye 11 Ocak 2022 #4 Kolonların hem yatay hem de düşey yüklerini soruyorum. Oturma hesabı yapacağım onu için gerekiyor. Projem ekte burada nereden alacağım? Ekli dosyalar ödev1.cde ödev1.cde 11.8 MB · Görüntüleme: 6
Kolonların hem yatay hem de düşey yüklerini soruyorum. Oturma hesabı yapacağım onu için gerekiyor. Projem ekte burada nereden alacağım?
Levent Özpak Administrator 11 Ocak 2022 #5 Geoteknik raporda bina toplam ağırlığı ve temele etkiyen yatay kuvvet bilgileri verilir. Eleman uç kuvvetleri "kolon- perde tasarım kuvvetleri raporu" ve "kolon-perde bilgileri tasarım sonuçları" raporlarında verilir.
Geoteknik raporda bina toplam ağırlığı ve temele etkiyen yatay kuvvet bilgileri verilir. Eleman uç kuvvetleri "kolon- perde tasarım kuvvetleri raporu" ve "kolon-perde bilgileri tasarım sonuçları" raporlarında verilir.
N Nur08 Etkin Üye 11 Ocak 2022 #6 buradan baktım ama yatay ve düşey yükleri bulamadım. yardımcı olabilir misiniz?
N Nur08 Etkin Üye 11 Ocak 2022 #8 Peki kolon yüklerinin analiz görünümünde kesit tesirlerinden alabilir miyim?
Levent Özpak Administrator 11 Ocak 2022 #9 Eleman ve yükleme bazında kesit tesirleri Kolon-Perde bilgileri ve statik sonuçları raporunda verilir. Tasarım yüklemeleri betonarme sonuçları raporunda verilir.
Eleman ve yükleme bazında kesit tesirleri Kolon-Perde bilgileri ve statik sonuçları raporunda verilir. Tasarım yüklemeleri betonarme sonuçları raporunda verilir.