V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Yüksek Yapı

Ekli projedeki gibi yüksek bir yapı çözmediğimden arkadaşların veri girişi ve sonuçları hakkında yorumlarını bekliyorum. Birde asansör çukurunu nasıl modellemeliyim.
Not: Merdiveni Mesnet koşullarını düzenlememe rağmen yapı ile birlikte çözemedim ( projede düzenleme geri alındı). Döşeme kenarı ile oluşturduğum sahanlıklar sorunmu oluşturuyor. Vakti olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
eklenti:http://rapidshare.com/files/2964305725/A-BLOK%20STAT%C4%B0K.ide7

Re: YÜKSEK YAPI

isbandam":amrbjp6k' Alıntı:
Not: Merdiveni Mesnet koşullarını düzenlememe rağmen yapı ile birlikte çözemedim
Merhaba,

Projede kullanılan İki kollu merdivenin 1. kolu ara sahanlığa bağlanmamış görünüyor. 3 kollu merdivenin bağlantılarında ise bir sorun görünmüyor.
İki kollu merdiven için merdiven kütüphanesindeki default merdiven, boyutları değiştirilerek projede uygulandığında ve merdiven mesnetleri yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre düzenlenip, yarı rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapıldığında merdiven ve yapı birlikte, doğru bir şekilde çözülüyor.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Not: Çizgisel ve noktasal döşeme yükü plak döşeme üzerinde etkilidir. Projede nervür döşeme ve kiriş üzerine çizgisel yük tanımlanmış. Bu yük nervür dişlerini etkilemez. Bunun yerine döşemenin kaplama veya hareketli yükü arttırılabilir.

İyi çalışmalar

Geri