V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

y yönünde göreli kat ötelemesi yüksek

Merhabalar y yönünde göreli kat ötelemesi yüksek uyarısı alıyorum. bir türlü çözemedim. yardımcı olursanız sevinrim.
Merhaba;
göreli kat ötelemesinde sorun yaşamanızın nedeni kutu profil kolonlarda mesnet bağlantısı tanımlandığında programsal bir hatadan dolayı bazen bir yada iki yön için içinde kolon alt ucunda mafsal oluşabiliyor. bu durum bulonlarınız kolon dışında kalsa da oluşabiliyor tıpkı sizin projenizde olduğu gibi.

hata:
MAFSAL OLUŞUMU.png

çözüm yolu:
ÇÖZÜM.png

kurtaran sonuç:
kurtaran.png

Diğer bir çözümde mesnet bağlantılarını silip o şekilde analiz ve rapor almak olabilir.

Saygılarımla.

Merhaba;
göreli kat ötelemesinde sorun yaşamanızın nedeni kutu profil kolonlarda mesnet bağlantısı tanımlandığında programsal bir hatadan dolayı bazen bir yada iki yön için içinde kolon alt ucunda mafsal oluşabiliyor. bu durum bulonlarınız kolon dışında kalsa da oluşabiliyor tıpkı sizin projenizde olduğu gibi.

hata:
Ekli dosyayı görüntüle 47368

çözüm yolu:
Ekli dosyayı görüntüle 47369

kurtaran sonuç:
Ekli dosyayı görüntüle 47370

Diğer bir çözümde mesnet bağlantılarını silip o şekilde analiz ve rapor almak olabilir.

Saygılarımla.
ilginiz için teşekkür ederim hata giderildi

Kolonda mafsal oluşmasın istiyorsanız her iki eksende rijit kolon ayağı birleşimi kullanmanız gerekir:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba;

ben hangi bağlantı kullanıldığına bakmaksızın genel sorundan yola çıkarak yorum yaptım ve çözüm ürettim. Lakin program bulonların yerleşimine göre bağlantının mafsallı olup olmayacağına karar veriyor zaten burada da doğru tespiti yapmasını beklerim.

Kaldı ki her iki yönde rijit kolon ayağı bağlantısı kullanılsa da bu projede aşağıda ekran görüntüsünden de göreceğiniz gibi hatalı mafsal tanımlaması söz konusu.
1733991846372.png
1733990962757.png

Konuyu İsmail beyde takip ettiğine göre gerekli önlem ilerleyen güncellemelerde alınacaktır.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Geri