İsmail Hakkı BESLER

Administrator
Mimari Betonarme Celik.png

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) hakkında çok detaylı bilgiler;

BIM’in Avantajları ve BIM Nedir?​

Günümüzde teknoloji, hayatın her alanda olduğu gibi mimari statik betonarme ve çelik projeler konusunda da süreçleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak için gün geçtikçe daha fazla seçenek sunar. Mimari Statik betonarme ve çelik projelerin modelleme analiz , tasarım ve detaylandırma aşamaları ile birlikte kullanım sürelerini de kapsayan BIM ise sunulan bu teknolojiler arasında en dikkat çekici seçeneklerdendir.

Bir çok BIM tanımını İnternette bulabilirsiniz. Peki BIM ne anlama gelmektedir, BIM’in avantajları nelerdir ve BIM kimler için uygundur?

Bim nedir? diye google arama motoruna yazarsanız size bir yığın çok da kolay anlayamayacağınız bilgiler getirebilir.

ideYAPI'nın BIM tanımı, Mimari , Statik , Betonarme ve çelik ile ilgili ilgili aşağıdaki şekildedir.

BIM Mimari projede salonun orta yerine bir kolon konulup koyulmadığının kolayca kontrolunu sağlayan bir yöntemdir.

BIM Odanın ortasından bir kirişi Mimarın bilgisi dahilinde geçirmektir.

BIM, Mekanik tesisat, elektrik tesisatı ve sıhhi tesisat için gerekli bir borunun kirişi , kolonu ya da perdeyi delip geçmediğinin kolayca çakışma kontrolü yapılarak bulunmasıdır.

BIM kapsamında yukarıda tanımlara tam da uygun geliştirilen ve komple entegre mimari, betonarme ve çelik içeren güçlü bir BIM yazılımı olan ideCAD, aynı yapı bilgi modelini paylaşmaya izin veren sistemi ile projeyi birlikte oluşturma, gözden geçirme ve düzenleyebilme olanaklarıyla projelendirme süresini kısaltır. Farklı disiplinlerin yaptığı değişiklikler aynı yapı bilgi modeli içerisinde revize edilirken, verimlilik de artar.

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) hakkında çok detaylı bilgi alıp hemen çalışmaya başlamak için aşağıdaki linki tıklayın.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst