İsmail Hakkı BESLER

Administrator

Yapı bilgi modellemesi nedir​

egitim_seminerleri


idecad`in gücünü kullanın…​


yapı bilgi modellemesi nedir ?​

kağıt ve iki boyutlu çizim ortamlarında yürütülen çalışmaların zorluğunu ortadan kaldıran bim (building ınformation modeling / yapı bilgi modellemesi) sayesinde, mimari ve statik projeler arasında tam uyumluluk sağlanır.

her boyutta proje tasarımına yönelik olarak geliştirilen idecad mimari, hem mimari çizimlere hem de render ve animasyonlara olanak veren yapısı ile tüm mimari gereksinimleri karşılayacak güçlü bir yapı bilgi modellemesi (bim) yazılımıdır.


bim’in avantajları nelerdir?​

yapı bilgi modellemesi’nden yararlanırken mimari statik entegrasyonun sağladığı avantajları kullanın.
  • projenin her aşamasında oluşabilecek problemleri henüz mimari tasarım aşamasındayken oluşmadan tespit edin.
  • projede çalışan mimar ve mühendislerin senkronize şekilde çalışmasını ve proje sürecinin bir bütün şeklinde ilerlemesini sağlayın.
  • maliyet hesaplama aşamasında hata paylarını minimuma indirin.
  • işlerin tekrarlanmasını engelleyerek zaman kaybından ve ekstra masraftan kurtulun.
  • mimari / statik görselleştirme sayesinde tüm detayları görünür kılarak tüm birimlerin motivasyonunu, verimliliğini ve üretkenliğini arttırın.

bim kavramı nedir?​

yapı bilgi modellemesi (bim) proje verilerinin 3-boyutlu bir şekilde dijital olarak oluşturulduğu ve yönetildiği bir süreçtir. bu veriler yapının kavramsal tasarımından inşaasına ve kadar tüm yaşam döngüsü içinde yer alır ve koordine edilir. bim, yapı sektörü için tasarlanmış bir dijital çalışma yöntemidir. kağıt ortamında yürütülen çalışmaların zorluğunu ortadan kaldırır. bım (building ınformation modeling / yapı bilgi modellemesi) sayesinde, idecad mimari ile idecad statik arasında tam uyumluluk sağlanır.

hemen çalışmaya başlamak için deneme sürümünü indirin!​

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.



Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst