V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Yapı denetim 20 cm tali kiriş kabul etmiyor

Yapı denetim TBDY 2018 7.4.1.1 maddesine göre 25 cm istiyor fakat bu maddenin sadece kolon ve perdeyle mesnetlenmiş kirişler için geçerli olduğunu kabul etmiyorlar. Ne diyeceğimi şaşırdım. Tali kirişler için minimum genişlik 20cm değil mi? TBDY 2018'i de inceledim tali kirişle alakalı madde bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,
Yukarıda sn .@puncover TBDY 2018'deki maddeyi eklemiş ve madde açık.."... kolonlarla birlikte çerçeve oluşturan veya perdelere kendi düzlemleri içinde bağlanan kirişlerin en kesit koşulları...." der ve (d) maddesinde de istisna durumları sıralar..

Benzer şekilde TS 500 7.3'te de kiriş kesitine ilişkin kuralı koymuş ve istisnaları sıralamıştır...

KirisTS500.PNG
Sizin kirişler bu istisna kapsamında ise 20'nin de altına inebilirsiniz, hesap ve ihtiyaca göre mühendis inisiyatifindedir...

iyi çalışmalar, saygılar...

Merhaba,
Yukarıda sn .@puncover TBDY 2018'deki maddeyi eklemiş ve madde açık.."... kolonlarla birlikte çerçeve oluşturan veya perdelere kendi düzlemleri içinde bağlanan kirişlerin en kesit koşulları...." der ve (d) maddesinde de istisna durumları sıralar..

Benzer şekilde TS 500 7.3'te de kiriş kesitine ilişkin kuralı koymuş ve istisnaları sıralamıştır...

Ekli dosyayı görüntüle 54554
Sizin kirişler bu istisna kapsamında ise 20'nin de altına inebilirsiniz, hesap ve ihtiyaca göre mühendis inisiyatifindedir...

iyi çalışmalar, saygılar...
teşekkürler sorun çözüldü. ikna oldular.

Geri