V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Yapıyı Döndür Komutu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan obguner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

obguner

Yeni Üye
Merhabalar.
İdestatik 7.017 versiyonunda Değiştir->Yapıyı Döndür komutunu kullandığım zaman bence 2 sorun var.
1. si Rx ve Ry nin otomatik olarak değiştirilmemesi

2. si yapıda bulunan poligon kolonların hepsi yapıyı döndürdükten sonra analiz edildiğinde Maksimum Pursantaj ı aşıyor. Tahminimce kolonların Ix ve Iy sini değiştirmiyor program. Tekrar çizip poligon kolon oluşturduğumda bu sorun çözüldü.

7.018 versiyonunu henüz denemedim, bu sorun çözüldü mü?

obguner":owsp71nt' Alıntı:
İdestatik 7.017 versiyonunda Değiştir->Yapıyı Döndür komutunu kullandığım zaman bence 2 sorun var.
1. si Rx ve Ry nin otomatik olarak değiştirilmemesi

Merhaba, yapıyı 0 veya 90 derceden farklı bir açı ile döndüüğünüzde, 0 ve 90 derece konumdan farklı uç kuvveti çıkması beklediğimiz bir sonuçtur çünkü %5 deprem eksantristileri 0 ve 90 derece global koordinat sistemine göre uygulanıyor. Programda deprem etkime açısı verilebildiği zaman aynı çıkmasını bekleriz.

obguner":owsp71nt' Alıntı:
2. si yapıda bulunan poligon kolonların hepsi yapıyı döndürdükten sonra analiz edildiğinde Maksimum Pursantaj ı aşıyor. Tahminimce kolonların Ix ve Iy sini değiştirmiyor program. Tekrar çizip poligon kolon oluşturduğumda bu sorun çözüldü.

Poligon kolonların lokal eksenleri herhangi bir açıda olabilir. Programda ataletler her zaman major ve minör yön için otomatik bulunur.

1.duruma verdiğim yanıt ile anlaşıcağı üzerine yapıyı döndürdüğünüzde kolon lokal eksenleri de deprem etki açısına göre değişmiş olacaktır. Denemelerimde atalet değerlerinin yapıyı döndürme sonrası değişmediğini gördüm ancak eleman lokal ekseni ile deprem doğrultusunun açısı değişeceğinden uç kuvvetler de değişecekbilecektir. 0, 90 ve 180 derece döndürülmüş bir yapıda yazdığım durumu test edebilirsiniz. Yine de projeyi eklerseniz yazdığınız duruma daha detaylı bakabiliriz.

270 derece girmiştim. 90 ve 270 derece döndürmelerde otomatik olarak Rx Ry değiştirebilir demeliydim.

ben yine 90 derece denedim, fakat yine aynı sorunlarla karşılaştım. denediğim 4. blok bu.

Dosyayı buraya eklemeyi beceremedim ve Google Drive hesabımdan yolluyorum.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

obguner":3nt8vuyv' Alıntı:

obguner":3nt8vuyv' Alıntı:
ben yine 90 derece denedim, fakat yine aynı sorunlarla karşılaştım. denediğim 4. blok bu.
Dosyayı buraya eklemeyi beceremedim ve Google Drive hesabımdan yolluyorum.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bildiriminiz için teşekkürler...

Geri