Merhabalar, üzerinde çalıştığım projede yapı doğal titreşim periyodu Tr=5566,35 s çıkıyor ve spektrum katsayısı S(T)=0 çıkmaktadır. Bu neden kaynaklanmaktadır inceleyebilmeniz için projeyi ve hesap özet raporunu ekliyorum. İyi çalışmalar.
Periyot hesabı açısından soruyorum,Merdiven mesnetlemeleriniz hatalı:
Ekli dosyayı görüntüle 39786
Yapınızın merdiven kısmı (yeşil kutucuklar) mesnet noktalarından tutuluyor. Dolayısıyla yapıyı merdiven taşıyor gibi bir durum oluyor. Bu sebeple davranışı tamamen hatalı bir model oluşuyor.Periyot hesabı açısından soruyorum,
Merdiven mesnetlenme durumu Yapının periyodunu neden bu kadar etkilyor olabilir?
O zaman şu soru akla geliyor: Çerçeve/Perde bir sistemde, bu kadar düğüm noktası var iken (yük paylaşımı var iken) yanlış mesnetlenme durumundan dolayı (merdiveni düşey taşıyıcı olarak kabul edip yük taşıdığını düşünseniz bile) tüm yapıyı merdiven taşıyor gibi bir durum oluşması periyot hesabı açısından anormal değil mi?Yapınızın merdiven kısmı (yeşil kutucuklar) mesnet noktalarından tutuluyor. Dolayısıyla yapıyı merdiven taşıyor gibi bir durum oluyor. Bu sebeple davranışı tamamen hatalı bir model oluşuyor.