Yapma birleştirme kolonlara ait

yasin furkan

Yeni Üye
1-)YAPMA KOLONLARIN HESAPLARI NEDEN BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ İKİ KOLON GİBİ ALGILANIYOR.YANİ PLATİNLERLE BAĞLANDIKTAN SONRA YEKPARE TEK PARCA HALINDE HESABA KATILMASI GEREKMIYOR MU ???
2-)BU YAPMA KOLONLARIN ÜZERİNE NEDEN TAM BÜTÜN BİR BAŞLIK LEVHASI TANIMLANMIYOR????
 
2-)BU YAPMA KOLONLARIN ÜZERİNE NEDEN TAM BÜTÜN BİR BAŞLIK LEVHASI TANIMLANMIYOR????
bu olanak idecad v10 kapsamında yok. Bu sebepten tanımlayamazsınız.
1-)YAPMA KOLONLARIN HESAPLARI NEDEN BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ İKİ KOLON GİBİ ALGILANIYOR.YANİ PLATİNLERLE BAĞLANDIKTAN SONRA YEKPARE TEK PARCA HALINDE HESABA KATILMASI GEREKMIYOR MU ??
bu olanak idecad v10 kapsamında yok. Bu nedenle hesabı bu şekilde yapamazsınız.
 
Yapma kolon ile bahsettiğiniz yol ile işlem yapılamamaktadır. Diğer alternatifleriniz şu şekildedir:

1- Yapı ağacı - kesitler üzerinde iken mouse sağ tuş yeni kesit ekle - birleşik - seçimini yapıp alt kategorilerden size uygun olanını seçiniz. İşlem tamamlandığında çelik kolon komutuna gidiniz. Burada yüzer toolbarda yapma kesiti de göreceksiniz.
Not: Bazı birleşik kesitlerin tasarımı yapılmamaktadır. Bunu da analiz sonrası ilgili çelik tasarım - kolon sekmesine giderek kontrol edebilirsiniz. Eğer PMM oranları görünmüyor ise tasarımı yapmıyoruzdur. Bu durumda alternatifiniz ise;
1.png
3.png
- Birleşik kesitin toplam alan, atalet momentleri, kesme alanları gibi parametreleri hesaplayıp, yapı ağacı kesitler sekmesinde yeni kesit oluştur seçeneğinde bu sefer TEK seçimi yapıp kesitinizin kalınlık, en boy gibi parametrelerini giriniz ve Değerler sekmesinden kullanıcı tanımlıyı tercih edip, hesapladığınız atalet momenti vb. değerleri giriniz. Bu seçenekte bu model üzerinden analiz tasarım ve raporları oluşturup, iki ayrı kesit ve yapma kolon birleşimi kullandığınız modelden de çizimleri elde edebilirsiniz.

4.png
2- Yapma kolon birleşimi girmek yerine tek çapraz veya çelik kiriş komutu ile düşey bir makas yaratıp, tek projeden analiz, tasarım, rapor ve çizim elde edebilirsiniz. Bunun içinde yapma kolon birleşimlerini siliniz. Kolonları seçip mouse üzerinde iken sağ tuş obje üzeri yakalama noktası oluştur komutu ile devam edebilirsiniz.
5.png
 

Ekli dosyalar

  • 2.png
    2.png
    12.8 KB · Görüntüleme: 42
Bilgiler için teşekkur ederım yalnız bunda problemim yok yanı sormak istedim yapma kolon -makas bırlesımınde tam bir baslık levhası tanımlayamıyoruz?
 
Geri
Üst