V11'i Online Satın Alın

Yarı rijit analiz hatası

Re: YARI RİJİT ANALİZ HATASA

Merhaba
Önerilerim:(hesap yaptırdığımda 913 hata var)
--Geometri kontrolünde verilen
-Üst üste objeleri,
-Panel-kolon, kolon-kiriş kesişimlerini,
-Mesnetsiz kirişleri,
-Döşeme kalınlıklarını,
-Döşeme yerleşimini (Örnek: kat 1B D43)
-Diğer hataları,
--Merdiven mesnet koşullarını düzeltin
--Süneklilik düzeyini yüksek seçin
--Bir yönde deprem perdeleri konulmuş, diğer yönde de karşılayacak kadar deprem perdesi koyun
Bunlar yapıldıktan sonra sistemi kontrol edip dengeleyebilirsiniz.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Merhaba ünver bey

Projeyi incelediğiniz için teşekkür ederim.

mesnetsiz kiriş uyarısı analizden sonra ortaya çıkıyor fakat modelde mesnetsiz kiriş yok.

d43 döşemesinde ben bir hata göremedim yerleşim derkende neyi kast ettiğinizi ablamadım. yüksek sünek mevsuna gelincede alfa s her iki yöndede 0.4 den büyük ve r katsayısıda programca yönetmeliğe uygun analiz hatasının sebebi olamaz. merdiven mesnetlerinde hata olabilir belki ama asıl sıkıntı analizden sonra verilen mesnetsiz kiriş hatası yani kirişlerin hepsi kolanlara bağlı.

Merhaba

Geometri kontrolünde:
9.kat K974 mesnetsiz kiriş uyarısı veriyor.

Ünver ÖZCAN

projeyi tekrar gözden geçirdim saplama kirişlerde bazı kirişlerde mesnetlenme olmamış hatanın sebebi olabilir.Sizede ayrıca teşekkür ederim ÜNVER bey

iyi çalışmalar

Merhaba
döşeme kirişlerin arasında olması lazım. kiriş dışına taşmaması lazım.

Ekli dosyalar

• 2016-07-12.png
    2016-07-12.png
    183.9 KB · Görüntüleme: 5,586

bende sizdeki gibi görünmüyor kontrol ettim düzgün ama silip tekrar tanımlanabilir. teşekkür ederim

Ünver beyin gösterdiği yerde döşemeniz hatalı.. Silip yeniden girin. Yine 9. katta k69 kirişi s2 kolonu bağlantısı olmamış görünüyor. Yine 5., 4., 3., 2., 1., Z katlarda da aynı kiriş kolon birleşiminde hatalar var (S2 kolonu). Ayrıca Bodrum katta da s28 kolonu ile p23 perde birleşimi hatalı. Geometri kontrolüne bakınız. Yine bodrum katta K55 ile K2 kirişleri birbirine bağlanmamış. Mesnetsiz kirişlerden biri olabilir. Farklı kotlarda çalışacaksanız bazı kirişleri farklı katmanlara atıp, o katmanları kapatarak çalışabilirsiniz.

Geri