V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Yarı rijit diyafram hatası

mehmet33

Yeni Üye
Herkese İyi çalışmalar. Ben kaset döşemeli projemi yarı rijit diyafram seçeneğini seçerek analiz etmek istediğimde. Program çok fazla düğüm noktası olduğu için analizi yarıda kesiyor ve kapanıyor. Ben de tam rijit diyafram olarak çözdüm. Mimariden kaynaklı eğik akslar, eğik kolon ve perdeler olduğu için düğüm noktalarında sanırım sıkıntı çıkıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Yapı denetim yarı rijit çözmemi istemiş. Ben kaset döşeme olduğu için düzlem içi rijitliğin fazla olduğunu düşünüp tam rijit diyafram olarak çözülmesinin sakıncası olmadığını düşünüyorum ama. İncelerseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

PErde ekseninda bağlanan kirişleri, perde düğüm noktalarına bağlayınız.
Kirişleri perde ekseninde perde üzerinden devam etmeyiniz. Kalıp planında kiriş sınırlarında boşluk olabilir 2b çizim araçları ile düzeltebilirsiniz.
1754382384135.png

1754382573150.png

1754382403077.png

1754382461663.png
1754382488076.png

Geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz. Kiriş/perde üzerinden döşeme kenarı çizmeyiniz.
Bu durum döşeme sonlu elemanları ile kirişleri bağlantılarını analiz modelinde koparabilir.
Geometri kontrolünde verilen diğer hataları düzeltiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1754382709477.png

1754382934269.png

Analiz esnasında verilen hataları ve koordinatları inceleyiniz.
1754383095728.png

Kaset dişlerinin yerleşimi ile ilgili forum sayfasındaki önerileri dikkate alın.

Kalıp planızı tekrar kontrol edin oldukça karışık, sadeleştirmeniz, düzgün çerçeveler oluşturmanız uygun olur.
Kaset yerine plak döşeme tercihi düşünülmeli. Küçük döşemeler, konsollar plak olarak çözülerek kaset dişelerinin oluşturduğu karmaşa azaltılabilir.

Geri