V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Yarı Rijit- Tam Rijit konusunda yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Fuat1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fuat1

Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikle diğer konulara baktım biraz çoğu eski yönetmelik zamanı olduğu için fikirlerinizi almak adına açıyorum bu konuyu, dts 1 sınıfında ve bütün binalarımız ya bodrum ya da subasman katlı oluyor tam rijit diyafram kabulu yapmam mümkün mü? mümkünse a2- a3 düzensizliğini nasıl kontrol edebilirim teşekkirler

Merhaba

Yarı rijit diyafram çözüm yaptığınızda TBDY 2018 7.11.3 Döşeme gerilme kontrolleri(Çekme/Kayma/Basınç) otomatik yapılır.
TBDY 7.11.5 Döşemelerden perdelere deprem yüklerinin güvenle aktarılması kontrolü ise testleri devam eden 10.18 versiyonunda bitmiştir. Önümüzdeki günlerde beta olarak kullanıcılarımızla paylaşılacaktır.
Bu kontrolleri tam rijit diyafram opsiyonu ile çözüm yaptığınızda yapamıyorsunuz.

Bodrumlu yapınızda geçiş katları var ise
Projeniz Kirişsiz döşeme ise
A2-A3 düzensizliği var ise Yarı rijit diyafram çözerek bu kontrolleri yapmalısınız.

A2-A3 düzensizliği kontrolünü program yapmaz. Projenizde A2-A3 düzensizliği var ise ve Projenizi yarı rijit olarak çözünüz.

Yarı rijit diyafram olarak çözüm yaptığınızda aşağıdaki Döşeme gerilme kontrolleri(Çekme/Kayma/Basınç) ve
TBDY 7.11.5 Döşemelerden perdelere deprem yüklerinin güvenle aktarılması kontrolü koşullarını sağlamanız gerekir.

Ekli dosyalar

• TBDY A2-A3.png
    TBDY A2-A3.png
    48.2 KB · Görüntüleme: 5,880
  • döşeme gerilme.png
    döşeme gerilme.png
    123.7 KB · Görüntüleme: 5,852
  • perdedöşeme.png
    perdedöşeme.png
    86.8 KB · Görüntüleme: 5,852
Geri