V11'i Online Satın Alın

Yarı rijit- tam rijit

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan H.YILDIZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Bazı sorularım olacak acil bir şekilde yanıt verebilirseniz çok memnun olurum.

1-) Projede sadece Zemin Kat iş yeri olduğu için asmolen çözdüm diğer katlar plak döşeme yarı rijit ve tam rijit kabulunden hangisi daha doğru olur ?
Yarı rijit çözdüğümde a1 düzensizliği 1.52 çıkıyor ve B hatası vermiyor,
Tam rijit çözdüğümde a1 düzensizliği 1.33 çıkıyor ve bazı kolonlarda B hatası veriyor.

2-) Radye döşeme ilave donatılarından birisinde donatı miktarı çok fazla Q20/5 kurtarıyor ?

3-) Bazı kirişlerde 10-17 mm arasında sehim çıkıyor sehim sınırı aşmıyor ama bu değerler uygulama açısından çok mu onu sormak istiyorum ?

Veri girişiyle ilgili problemler veya farklı çözüm önerileriniz varsa her türlü yorum ve eleştirilerinize ihtiyacım var. Herkese İyi Çalışmalar Dilerim

Ekli dosyalar

Merhaba
Önerilerim;
--Kolonlardaki (B) hatalarını giderin,
--Kat yüksekliği zemin katta 4.00 m kolonların genişliğini 25 cm değil 35 cm çıkarın normal katlarda da 25 cm genişliğini 30 cm'den az yapmayın,
--Zemin kat tavanında ortadaki taşıyıcı kirişlerin genişliğini artırın,
--Asansör makinesini taşıyan döşeme yapmayacak mısınız?
--Çatı katında hareketli yük azalması yapabilirsiniz,
Cevaplar
1. Merdiven ile birlikte yarı rijit diyafram çözümü yapın,(yeni yönetmelikte rijit diyafram yok.)
2. Radye temelde donatı seçiminde en büyük demir çapı Q16 seçmişsiniz bunu için hesap çıktıda Q20 demir yok en büyük Q16/10 o da iki yerde bu donatı normal,
3. bu sehim sınırlar içinde (sınır dışına çıkarsa program hata verir.) yinede düz bir kiriş istiyorum derseniz imalatta ters sehim verin,

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Yarı rijit bir kabul değildir. Yapıdaki gerçek durumdur.
Rijit diyafram bir kabuldür. Döşemelerin gerçek davranışını öngörmez.

İki analiz modelini karşılaştırırsak, YARI RİJİT ANALİZ MODELİ çok daha doğru bir modeldir. Çıkacak yeni deprem yönetmeliği YARI RİJİT DİYAFRAM çözümünü zorunlu hale getirmektedir.

Ünver Bey

Asansör kule döşemesini ve merdiveni ekleyeceğim öncelikli sorularımı sormak için bu haliyle ekledim projeyi.

Proje küçük bir şehirde uygulanacak o yüzden 20 lik donatı bulmak zor ve 20 lik donatıyı bile 5 cm aralıklı kurtarıyor 10 cm aralıklı atarsam donatı çapını daha da artırmam gerekecek o yüzden sormuştum. Sorum eksik oldu biraz kusura bakmayın .

Cevaplarınız için size ve İsmail Bey' e çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.

Geri