V11'i Online Satın Alın

Yardım

Arkadaşlar merhaba,
Ekte yeni aldığım otel işinin kat planını eklemiş bulunuyorum. ilk defa böyle bir proje çizecegim. yapının şekli farklı olduğundan konuyu burada gündeme getirmek istedim. özetle sorularım şunlar;

1) proje ikiye ayrılarak mı çizilmeli yoksa tek seferde çizilebilir mi?
2) tek seferde çizilirse aks takımı nasıl olacak?
3) yüklemeler nasıl olmalı?
4) yönetmelik açısından gözden kaçabilecek dikkat edilmesi gereken ek hususlar var mı?

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Reform Group":whbgf6of' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Ekte yeni aldığım otel işinin kat planını eklemiş bulunuyorum. ilk defa böyle bir proje çizecegim. yapının şekli farklı olduğundan konuyu burada gündeme getirmek istedim. özetle sorularım şunlar;
1) proje ikiye ayrılarak mı çizilmeli yoksa tek seferde çizilebilir mi?
Ben olsam tek seferde modellerim. Yüklemeler konusunda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
2) tek seferde çizilirse aks takımı nasıl olacak?
Akslamalarla ilgili şunları tavsiye edebilirim:
Bu tür binalarda benim yöntemim şudur. Bir sıra harfler, bir sıra rakamlar, olmadı aykırı durumda olan aks grupları için X1, X2, X3,... ve Y1, Y2, Y3,... vs gibi adlandırma kullanırım. Bu aksların devamlarında aks balonu kullanılmayabilir. Ayrıca köşe noktaları ile ilgili mutlaka tam yatay ve tam düşey akslar kullanırım. (harita mühendisi ile aplikasyon yapılmazsa aksi takdirde usta işin içinden çıkamaz.)
3) yüklemeler nasıl olmalı?
İdenin yük kütüphanesine bu konuda yeterli ve size yardımcı olacaktır.
4) yönetmelik açısından gözden kaçabilecek dikkat edilmesi gereken ek hususlar var mı?
Yönetmelik açısından otomatik kontrolü yapılmayan düzensizliklerin gözden geçirilmesini tavsiye ederim.

yükleme konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz?
hareketli yükler;
üstünde duvar olmayan döşemelerdeki
üstünde 10'luk duvar varsa
üstünde 20'lik duvar varsa
ne olmalıdır?
teşekkürler.

Reform Group":2l26nsvm' Alıntı:
yükleme konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz?
hareketli yükler;
üstünde duvar olmayan döşemelerdeki
üstünde 10'luk duvar varsa
üstünde 20'lik duvar varsa
ne olmalıdır?
teşekkürler.
10 luk duvar için çizgisel yük(g) tanımlamak mümkün. bu durumda hareketli yükü standart değer kullanabilirsin. döşeme kalınlığını düşük tutmayın.
20 lik duvar var ise, biraz sıkıntı var. 20-25 ve daha kalın duvarların altında kiriş bulundurmak gerekiyor. kiriş atamıyorsanız, hafif gaz beton imalat önerin. yükünü yine çizgisel yük olarak tanımlayın. hareketli yükü standart alın. döşeme kalınlığını en az 15 cm yapın. duvar altına döşeme bandı tanımlayın.
normal döşemelerde ise zaten ts498 q değerlerini kullanırsınız...
iyi çalışmalar dilerim...

35 cm nervürlü ve ara nervür koyarak tasarımı yaptım. Çizgisel yük tanımlamam imkansız çünkü yapacak olan vatandaşın ne kadar doğru yapacağından emin olamıyorum. şu an değil ama yarın projenin zemin katını buraya koyarım o zaman fikir verebilirseniz çok memnun olurum

Reform Group":131jraal' Alıntı:
35 cm nervürlü ve ara nervür koyarak tasarımı yaptım. Çizgisel yük tanımlamam imkansız çünkü yapacak olan vatandaşın ne kadar doğru yapacağından emin olamıyorum. şu an değil ama yarın projenin zemin katını buraya koyarım o zaman fikir verebilirseniz çok memnun olurum

Çizgisel ve noktasal döşeme yükü plak döşeme üzerinde etkilidir. Nervür döşeme üzerindeki çizgisel yükler nervür dişlerini etkilemez. Bunun yerine döşemenin kaplama veya hareketli yükü arttırılabilir.

Reform Group":23o9fo5i' Alıntı:
ilk mesajınızda ben asmolen olduğunu düşünmedim...cevabı ona göre yazmıştım

Arkadaşlar bakabilirseniz sevinirim.
sadece bodrum katını modelledim. model konusundaki fikirlerinizi ayrıca döşeme ve kiriş yükleri konusundaki düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim. bu bir otel projesi.
şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Reform Group":3rtj0h7p' Alıntı:
Arkadaşlar bakabilirseniz sevinirim.
sadece bodrum katını modelledim. model konusundaki fikirlerinizi ayrıca döşeme ve kiriş yükleri konusundaki düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim. bu bir otel projesi.
şimdiden teşekkürler.
Normal kata ait mimari olsa öneriler daha iyi olur. Merdiven kovalarının yeterince mesnetlenecek şekilde düzenlenmediğini düşünüyorum. Kolonları mimarın yerleştirdiği gibi koymak durumunda değilsiniz. Ayrıca bazı nervür döşemelerin süreklilik oluşturmadığı gözlemlenmektedir. Kirişlerin narin olduğunu düşünüyorum. Asansör kovası tasarımı yapılmamış görünüyor. Yüklerinizi kontrol ediniz. Döşemelerinizin üzerine basan duvarlarınız varsa hareketli yükleri artırınız. Nervür döşemede açtığınız boşluklar nervürleri kesiyor. Merdiven yüklerini aktarmayı unutmayınız. İyi çalışmalar diliyorum.

Geri