V11'i Online Satın Alın

Yekpare duvar yüksekliği 4 m için uygunmudur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaya

Etkin Üye
Merhablar, Asma katı bulunan bir projede çerçeve kirişlerimi sadece asma kat döşemesini bağlayacak şekilde atıyorum. zemin kat tavanında tüm çerçeveyi dönüyorum.
Fakat aklıma takılan 4 m lik bir duvarın kiriş veya hatıl bölmeden yekpare bir şekilde örülmesi ne kadar sağlıklıdır ? ve en fazla ne kadar örülebilir?

Öncelikle Cevabınız için teşekkür ederim.
Peki kaç m de bir hatıl yapılmalı ? Hatıl olmadan en fazla kaç m duvar örülebilir .?

Peki kaç m de bir hatıl yapılmalı ? Hatıl olmadan en fazla kaç m duvar örülebilir .?
TBDY2018 2018 donatısız yığma duvarlarla ilgili koşullar kullanılabilir. SAYFA 253 ( Bu tarz soruların yanıtları büyük oranda TS500 , TBDY2018 ve diğerlerinde var. Pdf de arama yapmak sonuca ulaşmak için bir yöntem olarak kullanılabilir. )

Eski bir bayndırlık yönetmeliğinde yazıyordu diye hatırlıyorum ama bulamadım. Net konuşamam ama yatayda 2 metrede bir, düşeyde 4 metrede bir yapılabilir. Hatıl olmadan standart konut kat yüksekliğinde yani 2.50-3 m. civarı duvar örülebilir. Burda biraz yorum da önemli. Planda 20 metre uzunluğunda hiçbir kolona bağlanmayan duvarı da 3 metreyi geçmiyor diye hatılsız yapmak olmaz

Eski bir bayndırlık yönetmeliğinde yazıyordu diye hatırlıyorum ama bulamadım. Net konuşamam ama yatayda 2 metrede bir, düşeyde 4 metrede bir yapılabilir. Hatıl olmadan standart konut kat yüksekliğinde yani 2.50-3 m. civarı duvar örülebilir. Burda biraz yorum da önemli. Planda 20 metre uzunluğunda hiçbir kolona bağlanmayan duvarı da 3 metreyi geçmiyor diye hatılsız yapmak olmaz
Anladım. Bende aslında bunu merak etmiştim genel olarak uygulamalarda nasıl yapıldığı. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Geri