V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Yeni Dwg - Dxf import/export dosyasını indirebilirsiniz

Hakan Şahin

Administrator
6.0011 kullanıcıları için bu dosya, dwg ve dxf aktarımı sonrası çok sayıda "TextStyle" oluşturma durumunu ve AutoCAD programında açığa çıkan yavaşlama sorununu hallediyor.
 
Dosya için teşekkürler
Ben bir de autocad'den birşey import ettigimizde arka planın siyaha dönüşmesini engelleyecek bir yama istiyorum sizden
İyi çalışmalar
 
siromar":untndnkt' Alıntı:
Dosya için teşekkürler
Ben bir de autocad'den birşey import ettigimizde arka planın siyaha dönüşmesini engelleyecek bir yama istiyorum sizden
İyi çalışmalar

Merhaba,

Çoğunlukla autocadte arka plan siyah ve orada hazırlanan çizimlerin renkleri de buna göre belirleniyor. Bu nedenle biz de programda arka planı siyah yapıyoruz. Bu durumunun çalışmalarınızda oluşturduğu sıkıntıları açıklarsanız, almamız gereken önlemleri daha iyi belirleyeceğiz.

Kısacası, arka planın siyah yapılmasını uygun olacağını düşündük. Çizimi import ettikten sonra arka planın siyah olması dolayısıyla karşılaştığınız hususların/sorunların/sıkıntıların ne olduğunu belirmenizi rica ediyoruz. Siyah import ettiğimizde ne oluyor, siyah olmazsa, hangi renk olacak, program kendi renklerini mi koyuyacak vb.

İyi çalışmalar...
 
Tekrar merhaba

Öncelikle 5.511'de autocad'de siyah fonda çizilmiş bir projede herhangi bir kısmını (örneğin merdiveni) alıp ide'ye import ettigimde arka fonda herhangi bir degisiklik olmuyordu (ide'yi beyaz fonda kullanan biri olarak aynı fonda sadece geliyordu import)
ancak ide 6'da da 5.511 de oldugu gibi arka fon beyaz calısıyorum ve autocad'den herhangi bir dosya import ettigimde ide'nin arka fonu siyaha donusuyor.
benim istedigim sadece sectigim kısmı import etmek, import ettigim dosya ile ide'nin arka fonunun autocad'e gore degismemesi
ayrıca gordugum kadarıyla ben tekrar ide'de arka fonu beyaz yapmaya calıssam bile ide'deki arka fon renk sıralamasının da degistigini goruyorum
İyi calısmalar
 
siromar":1akf3zr2' Alıntı:
Dosya için teşekkürler
Ben bir de autocad'den birşey import ettigimizde arka planın siyaha dönüşmesini engelleyecek bir yama istiyorum sizden
İyi çalışmalar
sn.siromarın bu konudaki şikayetine bende katılıyorum gerçekten arka rengin import işleminden sonra beyaz renge dönmesi mümkün olmuyor bu durum düzeltilirse bizler için çok iyi olacaktır.saygılarımla
 
Merhaba;
V5 te ilk önceleri beyaz arka fon kullanıyordum ancak ide de çizimlerde donatıları siyaz olarak alıp Autocad'e aktardığımda çizgilerde siyah aktarılıyor ve çizgileri göremiyordum bende İde'de arka fonu siyah yapıp çizgileri beyaz kullanmaya başladım...
Yani bu sorun arka fon rengindense çizgi renklerinin (SİYAH-BEYAZ) Autocad de olduğu gibi arka fon Siyah seçilince Beyaz , arka fon Beyaz seçilince Siyah olması gibi bir düzenleme yapılırsa genel anlamda problem aşılır diye düşünüyorum.
Ayrıca şu an arka fon siyah kullanıyorum ve donatıların rengi beyaz olarak seçili, Betonarme menüsünden kirişlere bakmak istediğimde donatı açılımlarını göremiyorum. Sanırım bu konuyla ilgili bir düzenlemede yapılabilir.
Kolay gelsin...
 
Geri
Üst