V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Yeni yönetmelik perde revizesi

Merhabalar,
Altı dükkânlı bir projemizde yatay perde yerleştirebileceğim uygun bir alan bulamıyorum. Mimari projede değişiklik yapabileceğimiz bir alan da görünmüyor. Ön cephemiz dar, arka cephede ise çıkma mevcut.
Belediyenin talep ettiği değişiklikleri aşağıya ekledim.
S1 aksına eklenmesi istenen kirişi perde başlığı yaparak çözebiliyorum; ancak bu durumda perde grubu kapasite oranı aşılıyor.
Bu konuda önerisi veya benzer bir deneyimi olan var mı?
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• proje 1.cde
    proje 1.cde
    6.7 MB · Görüntüleme: 18
  • proje 2.cde
    proje 2.cde
    10.3 MB · Görüntüleme: 5
  • Ekran Görüntüsü (47).png
    Ekran Görüntüsü (47).png
    61.4 KB · Görüntüleme: 57
proje 1 açtım
kiriş kolon sürekliliğiniz yok
saplama kirişiniz fazla ana çerçevede saplama yapmayın

belediye istekleride faydanızadır.

proje 1 açtım
kiriş kolon sürekliliğiniz yok
saplama kirişiniz fazla ana çerçevede saplama yapmayın

belediye istekleride faydanızadır.
Elbette belirttiğiniz hususların farkındayım. Aksi bir düşüncem söz konusu değil. Yalnızca nasıl çözeceğimle ilgili fikir arayışındayım yatay bir perdeye ihtiyacım var

Proje 1 üzerinde biraz düzenleme yaptım.
Sisteme perde ekledim. bazı kolonları kaldırdım.
Asansör kuyusunu da grup perdeye çevirdim.
Temeli kirişsiz radye yaptım.
zemin kattaki 20-30 cm yüksekliğindeki perde duvarları kaldırdım. Bunları konstrüktif yapabilirsiniz.
Kiriş üzerindeki hareketli yükleri kaldırdım.
Bu arada projenizi çok detaylı incelemiş değilim. Belki başka şeyler de yapılabilir. ama sonuçta başkasının projesinde, üstelikte üzerinde belli şekil verilmiş proje üzerinde çok da fazla oynayamıyorsun.
Sanırım asansör kulesi eklemeniz gerekiyor.

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Altı dükkânlı bir projemizde yatay perde yerleştirebileceğim uygun bir alan bulamıyorum. Mimari projede değişiklik yapabileceğimiz bir alan da görünmüyor. Ön cephemiz dar, arka cephede ise çıkma mevcut.
Belediyenin talep ettiği değişiklikleri aşağıya ekledim.
S1 aksına eklenmesi istenen kirişi perde başlığı yaparak çözebiliyorum; ancak bu durumda perde grubu kapasite oranı aşılıyor.
Bu konuda önerisi veya benzer bir deneyimi olan var mı?
Teşekkür ederim.
-Paftalanmış projede perde orta bölgelerinde boyuna donatılar fi8 görüyor. fi 12 den düşük çapta boyuna donatı kullanmayın perdelerde
- nyılmaz beyin oluşturduğu kalıp planı en uygun olacak gibi duruyor. sadece giriş kısmına perde gelmiş orda bir ufak revize gerekli.

Proje 1 üzerinde biraz düzenleme yaptım.
Sisteme perde ekledim. bazı kolonları kaldırdım.
Asansör kuyusunu da grup perdeye çevirdim.
Temeli kirişsiz radye yaptım.
zemin kattaki 20-30 cm yüksekliğindeki perde duvarları kaldırdım. Bunları konstrüktif yapabilirsiniz.
Kiriş üzerindeki hareketli yükleri kaldırdım.
Bu arada projenizi çok detaylı incelemiş değilim. Belki başka şeyler de yapılabilir. ama sonuçta başkasının projesinde, üstelikte üzerinde belli şekil verilmiş proje üzerinde çok da fazla oynayamıyorsun.
Sanırım asansör kulesi eklemeniz gerekiyor.
Hocam elinize sağlık Allah razı olsun

Geri